Latgales skolēnus un jauniešus aicina piedalīties akcijā „Vācu kultūras pavasaris”

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Reģionālais vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs (turpmāk tekstā RVTC) kārtējo reizi rīko radošos konkursus, kuru mērķis ir iepazīstināt ar vācu kultūru, veicināt interesi par vācu valodu.

RVTC vadītājas vietniece Nataļja Demjaņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka akcijas „Vācu kultūras pavasaris” ietvaros Latgales jauniešiem ir iespēja nodemonstrēt vācu valodas zināšanas un saņemt vērtīgas balvas, jo radošo konkursu balvas nodrošina Vācijas vēstniecība Rīgā un Gētes institūts Rīgā. Latgales jauniešus aicina piedalīties divos radošos konkursos.

RVTC aicina Latgales reģiona 1.–6. klašu audzēkņus piedalīties zīmējumu konkursā „Vācu pasaku pasaule” un zīmējumos izteikt savas fantāzijas par vācu pasaku pasauli. Zīmējumi var būt izpildīti dažādās tehnikās. Radošie darbi iesniedzami līdz 2014.gada 24.martam personīgi vai nosūtot pa pastu RVTC. Labākie darbi būs apskatāmi tirdzniecības centrā, bet konkursa uzvarētāji saņems balvas.

Savukārt Latgales reģiona jaunieši (no 13 gadiem) un pieaugušie varēs piedalīties radošajā video konkursā „Es protu vācu valodu”. Darbus radošajam video konkursam var iesniegt gan individuāli, gan grupā līdz 5 cilvēkiem. Īsfilmai jābūt 30 sek. līdz 2 min. ilgai vācu valodā vai ar subtitriem vācu valodā. Konkursa dalībniekus aicina veidot īsfilmas par saviem dzīves sapņiem, nākotnes plāniem vai tradīcijām, saistītām ar vācu valodas apgūšanu. Darbi iesniedzami līdz marta beigām.

Plašāka informācija par konkursiem pieejama šeit.


Написать комментарий