Daugavpils pilsētas dome tomēr saņēma divu pašvaldību piekrišanu kopīgi risināt medicīnas jautājumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada dome un Ilūkstes novada dome tomēr piekrita slēgt ar Daugavpils pilsētas domi līgumu par sadarbību veselības aizsardzības jomas pieejamības nodrošināšanā, tomēr atsevišķas Veselības komitejas šajās pašvaldībās netiks veidotas.

Portāls Gorod.lv griezās pie Daugavpils pilsētas domes vadības ar jautājumu, vai minēto darbību mērķis nav Daugavpils reģionālās slimnīcas vadības maiņa.

„Piedāvājam slēgt līgumu par sadarbību medicīnisko pakalpojumu pieejamības uzlabošanā. Formas var būt dažādas. Ierosinājām katrai no pašvaldībām izveidot savu Veselības komisiju, kuras sadarbotos savā starpā un pildītu līgumā atrunāto. Ilūkstes novada dome uzskata, ka viņiem ir savi speciālisti, kuri var sekot līguma izpildei. Daugavpils novada dome arī piekrīt līguma slēgšanai. Kāda minēto pašvaldību struktūra pildīs līguma noteikumus, lems katra atsevišķa pašvaldība”, atzīmēja Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis.

Atgādināsim, ka ierosinājumu izveidot Veselības komisiju izteica Daugavpils pilsētas domes deputāts un ārsts Vladimirs Borisjonoks, kurš norādīja, ka komisijas darbības un medicīnas jomas attīstības plānošanas jautājums esot visai plašs. Deputāts atzīmēja, ka, viņaprāt, esot nepareizi, ka pašvaldība, kas ir galvenais DRS akciju turētājs, nevar iedalīt pietiekamu finansējumu slimnīcai, bet atrod līdzekļus izklaidējošiem pasākumiem. Tādējādi komisija varētu palīdzēt ne tikai valsts, bet arī pašvaldības finansējuma jautājumu risināšanā, kā arī piedāvāt slimnīcas finanšu kvalitatīvākās pārvaldīšanas variantus. V.Borisjonoks atzīmēja, ka varētu būt apspriesta slimnīcas reorganizācija, komisija varētu uzlabot komunikāciju ar valsts instancēm.

Jautājums par līguma slēgšanu tiks nodots izskatīšanai pilsētas domes deputātu sēdē, kas notiks šo ceturtdien.


Написать комментарий