Daugavpils pilsētas dome atļāva rīkot mītiņu par siltumenerģijas tarifa samazināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, daugavpilietis Vjačeslavs Baranovskis plāno organizēt mītiņu pie pilsētas domes ēkas.

Ceturtdien, 27.februārī, no plkst.15:00 līdz 17:00 aptuveni 30 pilsētnieki plāno paust savu neapmierinātību par to, ka dažu deputātu solījums samazināt siltumenerģijas tarifu netiek pildīts. Daugavpils pilsētas dome izsniegusi atļauju organizēt šo pasākumu.

Pēc mītiņa rīkotāja vārdiem, ar šo pasākumu viņi cer paust savu neapmierinātību par to, ka pilsētas domes deputāti netur priekšvēlēšanu laikā izteiktos solījumus.

„Nedomāju, ka pēc mītiņa siltumenerģijas tarifi būtiski mainīsies, bet ceru, ka ledus sakustēsies.

Daugavpils pilsētas dome izsniedza atļauju rīkot mītiņu, nosakot, ka uz plakātiem nav jāmin kādi konkrēti uzvārdi, jo tas varētu tikt uztverts kā deputāta goda aizskaršana. Tāpat mītiņa laikā nav jākliedz, jāizmanto mikrofoni un mums jāatrodas iepriekš noteiktā vietā, netraucējot autotransporta un gājēju pārvietošanos. Vārdu sakot, mums jāievēro viss, kas minēts mūsu iesniegumā. Mēs uzņemamies atbildību par kārtības un augstākminēto noteikumu ievērošanu.

Noteikumu pārkāpēji mums jānodod Pašvaldības policijas pārstāvjiem, kuri atradīsies netālu, bet procesā nepiedalīsies.

Manuprāt, kāds no Domes varētu iznākt pie mītiņa dalībniekiem. Ceru, ka pasākumā nebūs ekscesu un mūsu deputāti ņems vērā pilsētnieku viedokli”, pastāstīja mītiņa rīkotājs.

Atgādināsim, ka 2012.gada novembrī pilsētnieki jau protestēja pret siltumenerģijas tarifu un pilsētas vadības visatļautību. Piketa iniciators bija viens no pašreizējiem pilsētas domes deputātiem. Toreiz, neskatoties uz nelabvēlīgiem laikapstākļiem, pie Daugavpils pilsētas domes ēkas bija pulcējušies daži simti pilsētnieku. Piketa noslēgumā tika parakstīta rezolūcija, bet tā rīkotājam Daugavpils tiesa par piketa noteikumu neievērošanu, kas tika uzskatīta par sabiedriskās kārtības neievērošanu, izteica brīdinājumu.


Написать комментарий