Baidens aicina Janukoviču atsaukt drošības spēkus

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

ASV viceprezidents Džo Baidens aicinājis Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču atsaukt drošības spēkus, kas iesaistījušies sadursmēs ar demonstrantiem, ziņo LETA-AFP.

"Viceprezidents Baidens šodien piezvanīja Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam, lai paustu dziļu satraukumu par krīzi Kijevas ielās. Viņš aicināja prezidentu Janukoviču atsaukt valdības spēkus un izrādīt maksimālu atturību," teikts Baltā nama paziņojumā.

Baidens telefonsarunā norādījis, ka Savienotās Valstis nosoda jebkuras puses pielietoto vardarbību, taču uzsvēris, ka "valdībai ir īpaša atbildība situācijas eskalācijas mazināšanā".

"Viceprezidents arī uzsvēra nepieciešamību nekavējoties sākt dialogu ar opozīcijas līderiem, lai reaģētu uz protestētāju likumīgajām prasībām un izvirzītu nopietnus priekšlikumus politiskām reformām," norādīts paziņojumā. "ASV ir apņēmības pilnas atbalstīt centienus panākt miermīlīgu krīzes atrisinājumu, kas atspoguļotu ukraiņu tautas gribu un mērķus."

Vienlaikus ASV Valsts departaments brīdinājis Savienoto Valstu pilsoņus par "paaugstinātu risku, dodoties uz Ukrainu, pastāvīgo politisko nemieru, kā arī milicijas un protestētāju vardarbīgo sadursmju dēļ".

Savukārt Ukrainā jau esošie ASV pilsoņi tiek aicināti izvairīties no demonstrāciju norises vietām.


Написать комментарий