Latvijā gatavojas legalizēt «mazās zādzības» 1

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Iekšlietu ministrija (IeM) šobrīd meklē iespējas, kā atvieglot tā dēvēto "burku zādzību" izmeklēšanu, intervijā pastāstīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Patlaban vienam Valsts policijas inspektoram ir jāizmeklē līdz pat 1500 krimināllietām par nelieliem noziegumiem. Tam jāpatērē diezgan ilgs laiks un resursi formālās procedūras dēļ.

Lai atvieglotu izmeklētāju darbu, iekšlietu nozarē atsākušās debates par sīko zādzību dekriminalizēšanu vai citu risinājumu ieviešanu.

"Runa ir par mazāk smagu kriminālpārkāpumu jeb tautā dēvēto "burku zādzību" izmeklēšanu. Es nevaru apgalvot, ka tiks ieviesta šo noziegumu dekriminalizēšana, bet jāmeklē risinājums," uzsvēra ministrs.

Viņš atgādināja, ka šī problēma pastāv ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Ārvalstīs ir dažādi modeļi, piemēram, šādus pārkāpumus uzskaita, ierosina kriminālprocesu, bet izmeklēšana un aizturēšana notiek, sasniedzot lielāku pārkāpumu skaitu. Cits variants ir noteikt konkrētu nozagtās preces vērtību, kuru nesasniedzot process netiek ierosināts.

Ministrs pieļauj, ka veikalnieki iebildīs, taču tendence liecina par sīko zādzību skaita pieaugumu, kam pastiprināti tiek tērēti lieli policijas resursi.


Написать комментарий

Parakstu vākšana bērnu aizsardzībai
«Dzimta» Referendums

Grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā — par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu bērniem. 2013. gada 9. decembrī oficiāli tiek sākta parakstu vākšana par grozījumiem Bērnu tiesību aizsardzības likumā. Savu parakstu var nodot līdz 2014. gada 30. septembrim.