Pretterorisma operācijas statuss piešķīra Ukrainas spēka vienībām jaunas tiesības

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Runa ir par personīgām pilsoņu pārbaudēm uz ielas un dzīvokļu kratīšanām bez ordera. Par to rusnovosti.ru paziņoja laikraksta „Izvestija” korespondents Jurijs Macarskis.

„Runa ir par jaunām tiesībām, kuras iegūst spēka vienības. Tā ir pilsoņu personīgā pārbaude uz ielām, iespēja aizliegt iebraukšanu apdzīvotajās vietās pēc spēka vienību ieskatiem. Un pats galvenais punkts – tā ir iespēja veikt kratīšanas dzīvokļos bez tiesas sankcijas”, – viņš teica.

Priekšvakarā Ukrainas Drošības dienesta priekšsēdētājs Aleksandrs Jakimenko paziņoja par pretterorisma operācijas sākumu situācijas saasināšanās dēļ. Patlaban situācija Kijevā ir mierīga. Ukrainas prezidenta tikšanās ar Arsēniju Jaceņuku, Vitāliju Kličko un Oļegu Tjagniboku rezultātā puses pasludināja pamieru un pārrunu procesa sākumu ar mērķi novērst asins izliešanu, kā arī stabilizēt situāciju valstī pilsoniskā miera dēļ, – ziņo rusnovosti.ru.

Otrdien situācija Ukrainā krasi saasinājās. Kijevā sākās sadursmes starp opozīcijas piekritējiem un tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem.


Написать комментарий