Rastorgujevam viena nelaimīga kļūda un 9. vieta sprintā

foto: nra.lv
foto: nra.lv

Ar 10 kilometru sprintu vīriešiem atsākusies Pasaules kausa izcīņa biatlonā. Pokļukā, Slovēnijā notikušajās sacensībās Andrejs Rastorgujevs pēc pirmās šaušanas bija labā pozīcijā, lai mērķētu uz uzvaru, taču diemžēl viena kļūda otrajā šaušanā lika sacensības noslēgt ar tik un tā ļoti augsto devīto vietu, no uzvarētāja zviedra Bjerna Ferija atpaliekot 32,4 sekundes.

Latvieši

Andrejs Rastorgujevs startēja ar 11. numuru un jau trases sākumā pierādīja, ka Sočos uzņemtais ātrais temps nekur nav zudis. Ātri ticis līdz pirmajai šaušanai, viņš perfekti sašāva visus mērķus un no līdera, mājinieka Faka atpalika vien pusotru sekundi.

Ceļā uz šaušanu stāvus latviešu biatlonists nedaudz tempu zaudēja, bet pēc tam, šaujot stāvus, atstāja vienu mērķi atvērtu, turklāt lēns bija arī šaušanas ātrums. Liekais soda aplis lika viņam pēc otrās šaušanas atkāpties no līderu trijnieka un finišēt devītajā vietā, no līdera atpaliekot 32, 4 sekundes. Iegūtā devītā vieta gan tik un tā ir Rastorgujeva rekords sprinta distancē PK posmos – iepriekš šajā distancē viņš bija palicis desmitais pagājušajā sezonā Holmenkollenā.

Elite

Pēc pirmās šaušanas līderpozīcijās bija iekārtojies slovēnis Jakovs Faks, taču viņa domas par augstu vietu izplēnēja pēc trim kļūdām, šaujot stāvus. Savukārt visus mērķus aizvēra krievu biatlonists Dmitrijs Mališko, taču slēpošanā par viņu ātrāki bija zviedrs Ferijs un vācietis Peifers. Finišā nedaudz ātrāks tomēr izrādījās Bjerns Ferijs, kurš Peiferu apsteidza par 2,7 sekundēm.

Starp viņiem abiem gan vēl paspēja iespraukties Antons Šipulins, kurš bija šāvis nekļūdīgi, taču tomēr palika otrais. Ar vienu pieļautu kļūdu piekto un sesto vietu sadalīja austrietis Landertingers un Ūle Einars Bjerndālens, kurus šķīra tikai viena sekundes simtdaļa, bet PK līderis Martēns kļūdījas divreiz un tāpat prata aizslēpot līdz septītajai vietai. Par viņa brāli Simonu gan tik veiksmīgi nevar teikt - viņš katrā šaušanā atstāja neaizvērtus trīs mērķus. Trīs kļūdas arī norvēģim Emilam Heglem Svensenam.

Vēl pēc otrās šaušanas tikai nedaudz no Rastorgujeva atpalika lietuvietis Kaukēns, kuram arī viena kļūda, taču beigās slēpojumā tomēr viņam pietrūka ātruma un nācās atkrist uz 23. vietu.


Написать комментарий