16.marta pasākumos ministru klātbūtne ir lieka, uzskata Dombrovskis

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Ministru klātbūtne 16.marta Leģionāru piemiņas dienas pasākumos ir pilnīgi lieka un tikai saasinātu iespējamo konfrontāciju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pirmdien sacīja bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Dombrovskis uzskata, ka ministru piedalīšanās gājienā vai ziedo nolikšanā pie Brīvības pieminekļa tikai saasināto iespējamo konfrontāciju risku. "Uzskatu, ka ministru klātbūtne tur ir pilnīgi lieka, to nesaprot ne Austrumos, ne Rietumos," sacīja Dombrovskis.

Bijušais premjers atzina, ka tā, protams, ir katra paša ministra izšķiršanās, taču ar ministriem ir bijusi saruna un ieteikts šajos pasākumos nepiedalīties. Nacionālās apvienības ministri aicinājumam piekrituši, taču izskanējis, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis gājienā tomēr piedalīsies.

Bijušais premjers pauda, ka zināmi instrumenti, kā izvairīties no konfrontācijā, ir arī Rīgas domes rokās, jo tā var nodalīt savstarpēji konfrontējošos pasākumus.

16.marts ir Leģionāru piemiņas diena, kurā piemin Latvijas karavīrus, kas nacistiskās Vācijas armijas sastāvā cīnījās 2.pasaules kara laikā. Parasti šie pasākumi Rīgā beidzas ar asām vardu apmaiņām un nereti – arī ar aizturētiem nemierniekiem.

Latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, sacījis Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks.


 


Написать комментарий