Daugavpils 9.vidusskolas franču valodas skolotāja parādīja, kā var izgreznot pasauli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmais pavasara mēnesis sākās ar skaistiem svētkiem – Starptautisko sieviešu dienu. Neskatoties uz to, ka šos svētkus ieviesa feministes, kuras cīnījās par savām tiesībām un tas notika komunisma laikā, mūsdienās tie ir vienkārši daiļā dzimuma pārstāvju svētki.

8.marta priekšvakarā Daugavpilī Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) tika atklāta ļoti skaista Daugavpils 9.vidusskolas franču valodas skolotājas Ludmilas Čirkstes darināto rotu izstāde.

LCB līdz marta beigām apskatāmi vairāk nekā 30 gredzeni, auskari, brošas, rokassprādzes un kakla rotas no stikla, plastmasas, ādas, metāla, auduma un dzintara. Interesanti, ka L.Čirkste rotu pīšanu nekur speciāli neapguva: nepieciešamo informāciju atrada internetā, žurnālos.

L.Čirkste pastāstīja portālam Gorod.lv, ka rotu izgatavošana nav vienīgais viņas vaļasprieks. Viņa arī tamborē, nodarbojas ar daiļslidošanu, dzied franču valodā, viņai ļoti patīk ceļot, viņas vaļaspriekus atbalsta piecgadīgā meita Alīsija.

Absolvējot Daugavpils Universitāti, Ludmila Čirkste atgriezās dzimtajā skolā kā franču valodas skolotāja. Skolēni izrāda interesi par šo skaisto valodu un labprāt apmeklē „Franču kluba” nodarbības, kurās uzlabo valodas zināšanas. Kluba dalībnieki piedalījās izstādes atklāšanā un nodziedāja dažas dziesmas franču valodā.

Personālizstādi Ludmila velta savai vecmāmiņai Natālijai Semjonovai, kura bija ne tikai tuvs cilvēks, bet arī īsts draugs. „Vecmāmiņas mūžs bija ilgs un grūts, viņa vienmēr daudz strādāja, bija ļoti labestīgs cilvēks, palīdzēja apkārtējiem, mīlēja bērnus, viņai ļoti patika ziedi, tāpēc manos darbos ir ziedu motīvi”, paskaidroja Ludmila Čirkste.

Izstāde LCB apskatāma līdz 31.martam.



Написать комментарий