Daugavpils mērs neapmierināts ar gaidāmo ES fondu finansējumu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja žurnālistiem, ka, pēc viņa domām, pirms 7 gadiem izmantotais ES fondu finansējuma sadales princips nebija pareizs, un tagad ES fondu līdzekļu sadales algoritma dēļ Daugavpils projektu realizācijai saņems mazāku finansējumu.

Neapmierinātību ar ES fondu finansējuma sadali gaidāmajā ES fondu līdzekļu apguves posmā Jānis Lāčplēsis izteica, komentējot Latvijas Lielo pilsētu asociācijas ieceri griezties Eiropas Komisijā ar sūdzību par to, kādā veidā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija plāno sadalīt līdzekļus.

„Esam neapmierināti pat ne ar to, kā līdzekļi tiek sadalīti starp pilsētām un citiem attīstības centriem, bet ar to, ka tos sadala starp pašvaldībām. Runājot par līdzekļiem, kurus plānots iedalīt lielo pilsētu attīstībai (saskaņā ar kritērijiem, vairāk attīstīta pašvaldība saņem mazāk, bet mazāk attīstīta – nedaudz vairāk), jāatzīmē, ka visattīstītākā Latvijas pilsēta ir Daugavpils, jo saskaņā ar algoritmu, kuru aizstāv ministrija, par kuru klusē Lielo pilsētu asociācija un nekad nerunā Lemberga kungs, uz vienu iedzīvotāju mēs saņemsim mazāku summu, un tas mūs neapmierina”, paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Mērs piebilda, ka pašvaldība strādās pie šīs problēmas un darīs visu iespējamo, lai uzlabotu situāciju.

Jānis Lāčplēsis uzskata, ka atsauces uz to, ka pirms 7 gadiem līdzekļi tika iedalīti, ņemot vērā šos pašus kritērijus, nenozīmē, ka tie jāturpina sadalīt nepareizi.


Написать комментарий