Visaktīvāk par bērnu tiesībām cīnās Talsu iedzīvotāji, tomēr arī Latgalē ir savs līderis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka biedrība „Sargāsim mūsu bērnus” ierosināja tautas nobalsošanas rīkošanu, piedāvājot grozīt Bērnu tiesību aizsardzības likumu, aizliedzot homoseksuālisma propagandu izglītības iestādēs, kā arī bērnu iesaistīšanu pasākumos, kuru mērķis ir popularizēt un reklamēt viendzimuma personu seksuālās un laulības attiecības.

Lai noskaidrotu, kādi rezultāti tika sasniegti pēc trim parakstu vākšanas mēnešiem, portāla Gorod.lv korespondents griezās pie sabiedriskā darbinieka, mūziķa un viena no referenduma ierosinātājiem Kaspara Dimitera.

Izrādījās, ka parakstu vākšana notiek vairākās mūsu valsts pilsētās. Piemēram, aizvadītajās brīvdienās par referenduma rīkošanu iedzīvotāji varēja parakstīties Rīgā (kristiešu biedrībā „Prieka Vēsts”), Romas katoļu baznīcas draudzē Talsos un Liepājā („Jaunās Paaudzes” draudze). Visaktīvāk akcijā piedalījās Talsu iedzīvotāji, kuri triju mēnešu laikā bija organizējuši 4 parakstu vākšanas pasākumus.

Pēc K.Dimitera vārdiem, tas esot saistīts ar to, ka pilsētā dzīvo aktīvais kustības biedrs, bijušais pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Dedze, kurš iestājas par kristīgām vērtībām.

Pārsteidz, ka daži reliģiskie līderi pagaidām neatsaucas uz akcijas ierosinātāju aicinājumu, citi vispār atteicās tajā piedalīties, jo neuzskata to par nepieciešamu.

Sabiedriskais darbinieks atzina, ka citu valsts reģionu iedzīvotāji informācijas trūkuma dēļ esot visai pasīvi: „Diemžēl latviešu masu mediji neatspoguļo informāciju par parakstu vākšanu. Acīmredzot problēmas Krimā ir daudz aktuālākas un novērš uzmanību no rūpēm par mūsu bērnu nākotni”.

Pēc K.Dimitera vārdiem, arī Daugavpilī aktivitāte ir zema, taču Latgalē ir savs līderis – Rēzeknes mērs.

Kā zināms, Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs atbalstīja minēto iniciatīvu un pie notāra parakstījās par grozījumu pieņemšanu Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kā arī aicināja parakstīties visus, kuri vēl nav to izdarījuši.

K.Dimiters atzīmēja, ka sadarbībā ar vecāku kustību „DZIMTA” Rēzeknē drīz tiks organizēta konference skolotājiem, vidusskolēniem un vecākiem, kuras gaitā tiks sniegta informācija par Eiropā notekošo, grozījumu nepieciešamību un daudz ko citu.


Написать комментарий