Starptautiskajā sieviešu dienā Daugavpilī Ātrās palīdzības pacienti bija bērni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka mūsu lasītāju vairākums atbalsta un aktīvi svin Starptautisko sieviešu dienu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) informācija liecina, ka šajā svētku dienā Latvijas mediķiem darba netrūkst. Piemēram, šoreiz neatliekamo medicīnisko palīdzību daudz biežāk nācās sniegt personām, kuras guva dažāda veida traumas alkohola reibuma stāvoklī.

NMPD Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece paziņoja portālam, ka Daugavpilī un reģionā svētku brīvdienās mediķi strādāja ierastajā darba režīmā: izsaukumu skaits nebija ievērojami pieaudzis.

Tomēr aizvadītajās brīvdienās, kurās daudzi svinēja Starptautisko sieviešu dienu, pieauga mazo pacientu skaits. Ātrā palīdzība bija nepieciešama bērniem vecumā no septiņiem mēnešiem līdz trim gadiem, no kuriem bija jāizņem svešķermeņi.

Pēc A.Igolnieces vārdiem, 8.martā mediķi bija saņēmuši izsaukumu no 2 gadu un septiņu mēnešu vecā bērna vecākiem. Bērns ausī bija iebāzis pērlīti. Cits pacients – vienu gadu un sešus mēnešus vecā meitene – degunā bija iebāzusi putuplasta daļas.

Svētdien, 9.martā, ārstu palīdzība bija nepieciešama gadu un sešu mēnešu vecajam bērnam, kurš aizrijās ar burkānu. Septiņus mēnešus vecais bērns, spēlējoties ar matu suku, nokoda un norija dažus zariņus. Par laimi, mediķi spēja palīdzēt šiem bērniem.

Vārdu sakot, kamēr vecāki svinēja skaistus pavasara svētkus, bez uzraudzības atstāto mazo bērnu dzīvības tika apdraudētas, tādēļ mediķi vēlreiz atgādina, ka pieaugušajiem nav jāaizmirst par vecāku pienākumiem.

 


Написать комментарий