ECB nav apmierināta ar augsto eiro vērtību 1

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Eiropas Centrālās bankas (ECB) amatpersonas nav apmierinātas ar pēdējā laikā augošo eiro vērtību, pirmdien sacījis ECB padomes loceklis Kristians Nojers.

«Ir skaidrs, ka, augot eiro vērtībai, tas rada papildus lejupvērstu spiedienu uz ekonomiku un papildus spiedienu uz inflāciju,» atsaucoties uz K. Nojeru, raksta MarketWatch. «Mēs šobrīd neesam laimīgi,» viņš uzsvēris.

Pēdējā gada laikā eiro kurss pret dolāru ir audzis par 6,5%, tādējādi slāpējot pieprasījumu pēc Eiropas eksporta un mazinot cenas. Gada inflācija eirozonā februārī bija 0,8%, kas ir mazāk nekā 2% mērķis, ko noteikusi ECB. Tiesa gan, neskatoties uz vājo inflāciju, centrālā banka šī mēneša sanāksmē nolēma nekādus papildus pasākumus neieviest. K. Nojers uzsvēris, ka eirozonas ekonomika attīstās saskaņā ar ECB prognozēm.

«Skatoties uz visiem ekonomikas datiem, viss izskatās, ka atbilst mūsu pamata scenārijam,» norāda ECB pārstāvis.

Viņš norādījis, ka ir ļoti atvērts pret visiem instrumentiem, ko ECB var izmantot, ja nepieciešami vairāk stimulēšanas pasākumi, ieskaitot jaunu finansējumu bankām vai aktīvu iepirkumus.


Написать комментарий

Labāk iedodiet naudu cilvēkiem - tāpat tā nonāks bankās nevis uzreiz bankām dodiet naudu.
Vispār tas ir absurds - nauda kļūst vērtīgāka, bet tas nav labi. Cenas samazinās un tas arī nav labi? Man labāk, ka vairāk naudas makā un nauda, kas ir vērtīga nevis koka rublis un cenas mazākas - vairāk var nopirkt, lētāk pārdot.