Daugavpils pilsētas dome par ūdensapgādes pakalpojuma tarifa paaugstināšanu paziņos 1.aprīlī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Regulatora padome apstiprināja pašvaldības SIA „Daugavpils ūdens” iesniegto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projektu un ar 2014.gada 1.maiju Daugavpils pilsētā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts 0,72 EUR/m3 (0,51 Ls/m3) un kanalizācijas pakalpojumu tarifs noteikts 0,74 EUR/m3 (0,52 Ls/m3), 12.martā tika ziņots Regulatora mājas lapā.

Sakarā ar to, ka Daugavpils pilsētas dome pagaidām oficiāli nav paziņojusi par tarifu apstiprināšanu, 17.martā pilsētas domē notikušās kārtējās preses konferences gaitā žurnālisti uzdeva jautājumus par to, kādā veidā pilsētnieki tiks informēti par jauniem tarifiem un vai netiek plānots šo informāciju izvietot, piemēram, daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kāpņu telpās.

„Kārtība, kurā iedzīvotāji tiek informēti par jaunu tarifu pieņemšanu un stāšanos spēkā, ir noteikta likumā. Iedzīvotāji jābrīdina mēnesi pirms tarifu ieviešanas, cilvēki tiks brīdināti ar masu mediju starpniecību”, komentējot šo jautājumu, paziņoja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis.

Viņš piebilda, ka kopējo tarifu bija plānots paaugstināt līdz 1,06 Ls/m3 (1,51 EUR/m3), bet, pateicoties darbam ar uzņēmumu un tā rezervēm, tarifs tiks paaugstināts līdz 1,03 Ls/m3 (1,47 EUR/m3).


Написать комментарий