Daugavpils pilsētas dome neredz jēgu naudas tērēšanai, tiesājoties ar SIA „Svente Holdings”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, paziņoja, ka nav jēgas tērēt naudu, tiesājoties ar SIA „Svente Holdings”.

Kā ziņots, Dome pieņēma lēmumu iedalīt līdzekļus tiesas sprieduma izpildes nodrošināšanai, jo saskaņā ar tiesas spriedumu pilsētas domei SIA „Svente Holdings” jāsamaksā 30 499,98 eiro, kā arī tiesas izdevumi 42,34 eiro apmērā. Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība varēja turpināt tiesāties, lai nemaksātu firmai, kura nav izpildījusi pasūtījumu, Jānis Lāčplēsis paziņoja:

„SIA „Svente Holdings” pamatprasība tika noraidīta, neko neesam parādā. Runa ir par to maksu, kura par izpildītiem vai daļēji izsildītiem darbiem savulaik netika iekļauta savstarpējos norēķinos, kuri bija saistīti ar soda sankcijām. Nemaksāt šo summu nav iespējams.

Gribētos, lai šo naudu saņemtu tie uzņēmēji un cilvēki, kuri strādāja objektā. Uzdevums ir visai grūts, jo uzsākts SIA „Svente Holdings” tiesiskās aizsardzības process, tādēļ naudu no viņiem nevar piedzīt, tikai to, kas iekļauts aizsardzības plānā. Pacenšoties var rast papildus argumentus šajā strīdā.

Priekšgājēju ierosinātā krimināllieta tika atzīta par nepamatotu un tika noraidīta. Saimnieciskajos jautājumos var pastrīdēties, bet patlaban ieguldīt tajā līdzekļus nav jēgas, jo tiesiskās aizsardzības procesa dēļ mēs neko nesaņemsim. Iespējams, mēs varētu paātrināt firmas maksātnespējas procesu, bet tas ir vājš mierinājums”, atzīmēja pilsētas mērs.

Domē paziņoja, ka SIA „Svente Holdings” parādi ir miljonus vērti, uzņēmums nav norēķinājies arī ar vairākām vietējām firmām.
 


Написать комментарий