Pie „jautrā” veikala ieejas Daugavpilī diennakts laikā dežurē Valsts policijas patruļa

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No trešdienas, 26.marta, ēkas, kurā Daugavpilī darbojas „spaisu” pārdošanas veikals, pagalmā dežurē Valsts policijas patruļmašīna.

Atgādināsim, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti no SC kopā ar kolēģiem no Rīgas nolēma, ka viņiem jātiekas ar iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski un jāsaņem viņa atbalsts. Ar ministri tikās Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš, kuram apliecināja, ka ministrija atbalsta minētā jautājuma risināšanu.

Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva, kura aktīvi nodarbojas ar „legālo” narkotiku tirdzniecības problēmas risināšanu, pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Valsts policijas patruļas izvietošana pie minētā veikala pierāda, ka šī problēma ir atrisināma.

„Pašvaldības policija, kurā es griezos, atteicās organizēt papildus posteņus, patruļas, reidus vai kādā citā veidā cīnīties ar „spaisu” tirdzniecību, tādēļ bijām spiesti griezties pie ministra un saskaņā ar viņa rīkojumu šim jautājumam pievērsās Valsts policija.

Policijas patruļa, kura dežurē pie „spaisu” veikala ieejas, ir tiesīga pārbaudīt veikala apmeklētāju dokumentus, bet gadījumā, ja pastāv aizdomas, ka cilvēks atrodas narkotisko vielu ietekmē, var pārbaudīt psihotropo vielu esamību asinīs un rīkoties atkarībā no situācijas.

Izrādījās, ka pēc „spaisu” veikala atvēršanas aptiekās daudz biežāk sāka iegādāties šļirces. Tas liek aizdomāties. Cerams, ka pie veikala strādājošā patruļa palīdzēs kontrolēt situāciju, kamēr Saeima nepieņems grozījumus likumā (ceru, ka tas notiks pirms šīs sesijas beigām), saskaņā ar kuriem „spaisu” tirdzniecība būs aizliegta”, atzīmēja Marjana Ivanova-Jevsejeva.
 


Написать комментарий