NA aicina grozīt Imigrācijas likumu, lai valdība varētu apturēt uzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem

foto: spektrs.com
foto: spektrs.com

Valdošajā koalīcijā ietilpstošās Nacionālās apvienības (NA) frakcija pirmdien nolēmusi aicināt koalīcijas partnerus atbalstīt Imigrācijas likuma papildināšanu ar pantu, kas valdībai dotu tiesības uz laiku apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem, kas investējuši Latvijā.

NA iesniegtais priekšlikums paredz, ka valdībai valsts apdraudējuma novēršanas nolūkos ir tiesības uz laiku līdz vienam gadam apturēt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu vienas vai vairāku trešo valstu pilsoņiem, kas uz uzturēšanās atļaujām pretendē, pamatojoties uz likuma pantiem, kas paredz uzturēšanās atļauju izsniegšanu par investīcijām nekustamo īpašumu iegādē, banku subordinētajā kapitālā vai Latvijā reģistrētās komercsabiedrībās.

NA priekšlikums arīdzan paredz, ka vajadzības gadījumā valdība var pagarināt termiņu, uz kuru apturēta uzturēšanās atļauju izsniegšana.

Šo priekšlikumu NA piedāvā grozīt kā atsevišķus Imigrācijas likuma grozījumus, kuri netiktu apvienoti ar otrreizējai caurlūkošanai nodotajiem grozījumiem, kas paredzēja ieviest kvotas termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanai pret investīcijām nekustamajos īpašumos.

NA koalīcijas partneri - "Vienotība", Reformu partija un Zaļo un zemnieku savienība - pirmdien notikušajā valdību veidojošo partiju sanāksmē nav izteikuši iebildumus pret NA jauno ierosmi, tomēr galīgo lēmumu par priekšlikuma tālāko likteni plānots pieņemt nākamnedēļ, kad savu viedokli būs paudusi arī Iekšlietu ministrija.
 


Написать комментарий