Mākslas dienu ietvaros Daugavpilī notiks tikšanās ar vietējo dzejnieku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsu pilsētā aprīļa sākumā parasti tiek rīkotas Mākslas dienas. Šogad pasākumi Mākslas dienu ietvaros ir daudz vērienīgāki un daudzveidīgāki.
Kā ziņots, Mākslas dienas Daugavpilī sākās 2.aprīlī, kad notika Starptautiskais bērnu festivāls „Cīruļi 2014”, savukārt noslēgsies maija vidū.

Mākslas dienās aktīvi piedalās Latgales Centrālā bibliotēka (LCB), kura rīko dažādas izstādes, meistarklases un tikšanās ar vietējiem dzejniekiem. Trešdien, 9.aprīlī, LCB Periodikas lasītavā notiks radošā tikšanās ar dzejnieku Jevgeņiju Golubevu.

Jevgeņijs Golubevs ir ne tikai dzejnieks, bet arī vēsturnieks, novadpētnieks, četru literāro izdevumu un vairāku bērnu grāmatu autors, vairāku autoru dzejas krājumu sastādītājs un redaktors.

Autora darbi ir publicēti arī Krievijas, Baltkrievijas un Bulgārijas masu informācijas līdzekļos. Vairāki Jevgēnija Golubeva dzejoļi ir tulkoti latviešu, latgaliešu, baltkrievu, vācu, bulgāru valodā.

Pašlaik Jevgeņijs Golubevs darbojas Rakstnieku un publicistu starptautiskajā asociācijā, Latvijas krievu rakstnieku organizācijā un bērnu autoru asociācijā, Krievijas Rakstnieku savienībā, kā arī ir Daugavpils radošās inteliģences asociācijas „DINA-ART” vadītājs un literārās lappuses autors un redaktors kādā no pilsētas avīzēm.


Написать комментарий