Sarūk naftas cena

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Pirmdien samazinājās gan ASV vieglās jēlnaftas WTI, gan Ziemeļjūras naftas Brent cena, liecina Reuters dati.

Brent naftas cenas nedaudz atslāba, jo Lībijā nemernieki, kuri iepriekš bija sagrābuši četras austrumu naftas ostas, piekrita pakāpeniski beigt astoņus mēnešus ilgušo blokādi. Divas no Lībijas bloķētajām ostām, kuras nemiernieki sagrāba, lai pieprasītu lielāku Tripoles autonomiju, tiks atvērtas uzreiz, bet divas lielākās ostas tiks atbrīvotas 2-4 nedēļu laikā.

Jāatzīmē, ka satraukums par iespējamiem piegādes traucējumiem iepriekš spēja naftas cenu uzdzīt līdz 112 dolāriem, taču patlaban cena ir samazinājusies, un investori gaida sīkāku informāciju par apjomiem, kādus Lībija sāks transportēt, kā arī apsver iespējamo benzīna pieprasījumu ASV, lai izteiktu naftas nākotnes prognozes.

Rezultātā Brent cena saruka par 77 centiem līdz 105,95 dolāriem par barelu. Pagājušajā nedēļā šīs markas naftas cena saruka par 1,3%.

Savukārt WTI cena pirmdien samazinājās par 26 centiem līdz 100,88 dolāriem par barelu.

«Naftas cena, īpaši Brent, nonāks zem spiediena tikai tad, ja Lībijas eksporta apjomi pieaugs virs vienam miljonam barelu dienā,» paredz Astmax Investment izejvielu fondu menedžeris Tetsu Emori, piebilstot, ka, ja apjomi būs mazāki, kritums būs ierobežots.


Темы: , , , ,
Написать комментарий