Vīrietis uzdodas par Imantas maniaku, piekauj sievieti un pazemo viņu Bolderājas pludmalē

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdienas, 2.aprīļa, vakarā Bolderājas pludmalē par nezināma ļaundara upuri kļuvusi 20 gadus vecā Jeļena, kuru uzbrucējs nežēlīgi piekāvis un pludmalē noturējis visu nakti, pirmdien vēsta “rus.Delfi.lv”.

Vīrietis pārsitis savam upurim galvu, ar šalli sasējis viņai rokas, aizbāzis muti un pametis kāpu zonā. Pirms nozieguma vietas pamešanas, viņš apjautājies savam upurim, vai viņai ir kas zināms par Imantas maniaku, bet pēc tam iesēdies 36.autobusā un aizbraucis uz Imantu.

Šie notikumi risinājušies 2.aprīlī, kad Jeļena atgriezusies no pastaigas pa Bolderājas pludmali. Uz pludmales celiņa viņai pretī nācis labi noaudzis puisis, kam galvā bijusi melna cepure. Tikko kā meitene pagājusi viņam garām un paspērusi dažus soļus, tā saņēmusi sitienu pa galvu - nepazīstamais viņai uzbrucis no mugurpuses un sācis viņu sist. Jeļena paspējusi pamanīt, ka puisis seju paslēpis aiz melnas maskas ar caurumiem acu vietās.

"Viņš mani sita, nepaskaidroja, kas notiek. Es mēģināju pretoties, bet tas izrādījās bezjēdzīgi, jo puisis bija par mani fiziski daudz spēcīgāks un mani kliedzieni viņu vēl vairāk kaitināja. Viņš mani ievilka kāpās, nosvieda smiltīs, un, kamēr viņš mani sita, smiltis iekļuva elpceļos un tāpēc es vēmu. Pēc tam viņš uzsēdās man uz muguras, sasēja rokas ar šalli un mēģināja no atstarotāja iztaisīt vīkšķi. Man grūti teikt, cik ilgi tas turpinājās, pusstundu, stundu vai divas," atceras Jeļena.

Meitene nezināja, kas uzbrucējam prātā, taču saprata, ka nekas labs tas nevar būt, tāpēc viņa lūdza iespēju atvadīties no tuviniekiem. Protams, ka viņai tika atteikts. Gluži pretēji, uzbrucējs izņēma sava upura telefonam akumulatoru.

"Pēc tam viņš man atļāva piecelties un sev pa priekšu veda pa jūru. Viņš aizliedza man pagriezties, lai es neredzētu viņa seju. Kad pludmalē parādījās kādi cilvēki, viņš atkal mani veda uz kāpām. Pēc tam viņš stāstīja, ka viņu pametusi meitene. Viņš mēģināja ar mani runāt par dzīvi un to darīja atbrīvoti, tā, it kā tā būtu parasta draudzīga saruna," atceras Jeļena.

"Pēc tam mēs sēdējām uz soliņa un viņš man paziņoja, ka es pati esmu vainīga, ka viņš man uzbrucis, kā arī sacīja, ka kliegt nav jēgas - tas viņu nobiedētu un "ielietu eļļu ugunī". Tāpēc, kā viņš man atzinās, viņš sācis domāt, ka vajadzētu mani noslīcināt. Pēc viņa vārdiem, labāk, lai es sāktu lūgties, lai viņš mani pažēlo... un tad paziņoja, ka viņš man neko vairāk nedarīšot. Un ka viņam ir žēl, ka tā sanācis. Un pēc tam viņš mani sāka izprašņāt, vai es esmu ko dzirdējusi par maniaku no Imantas. Un deva mājienu, ka tad, kad uzausīs gaisma, viņš pats brauks uz Imantu," stāsta Jeļena.

Pret rītu uzbrucējs zaudējis interesi pret savu upuri, taču, neskatoties uz visiem lūgumiem, rokas viņai neatsēja un nekur prom no sevis nelaida. Tikai ap plkst. 5.30 viņš, atstājis sasieto meiteni pludmalē, iesēdās pirmajā 36.maršruta autobusā un aizbrauca. Tikai tad Jeļenai izdevās atbrīvot rokas un lūgt medicīnisko palīdzību.

"Es viņa gūstā pavadīju aptuveni astoņas stundas. Es pārsalu, man sāpēja viss ķermenis un galva. Slimnīcā man sniedza pirmo medicīnisko palīdzību, dažas stundas vēlāk tur ieradās policija. Tas notika pēc tam, kad uz iecirkni vairākas reizes bija zvanījusi mana draudzene. Policisti man teica, ka tā ir "beigta" lieta, kas neko nepanākšu, tāpēc paskaidrojumu man nodiktēja," stāsta Jeļena.

Policisti nekur nefiksēja, ka vīrietis visu laiku deva mājienus par Imantas maniaku un ka viņš aizbrauca tieši uz Imantu. Tā vietā viņi uzrakstīja "aizbrauca nezināmā virzienā". Tur bija pierādījums - uzbrucējs pazaudēja cimdu. Taču meklēt viņi nesāka un šīs informācijas nebija arī protokolā. Man teica arī, lai es rakstu, ka es tikai vēlos informēt policiju par notikušo, bet nevēlos, lai tiktu sākts kriminālprocess," paskaidrojusi cietusī.

Policijas Rīgas reģionālajā pārvaldē portālam "rus.Delfi" apstiprināja, ka protokolā ir norādīts - jauniete atteikusies no kriminālprocesa ierosināšanas. Sīkāku informāciju pirmdienas laikā portālam "Delfi" no Valsts policijas neizdevās iegūt - darba dienas sākumā gan tika solīts izvērstāks komentārs paziņojumā presei, bet līdz darba dienas beigām policija savu nostāju bija mainījusi.

Uzbrucējs ir 180 - 190 centimetrus garš, sportiskas miesasbūves, tumšiem matiem. Viņš bija tērpies melnā vējjakā, džinsos, brūnas krāsas zābakos ar noapaļotiem purngaliem. Viņam bijusi maska, kas neizvilktā veidā atgādina parastu melnu cepuri.


Написать комментарий