Daugavpilī uzstāsies slavenais Kalifornijas štata koris

Daugavpiliešus grūti pārsteigt ar slaveno mākslinieku koncertiem, jo pēdējā laikā tie mūsu pilsētā uzstājas visai bieži.

Tomēr gaidāmais koncerts noteikti ieinteresēs labas mūzikas cienītājus. Ceturtdien, 10.aprīlī, Vienības nama koncertzālē uzstāsies saulainā Kalifornijas štata koris “Main Street Singers” no Los Altosas.

Amerikāņu koristi jau apmeklēja mūsu valsti lielas starptautiskās tūres ietvaros un uzstājās Aglonas bazilikā. Tagad viņu priekšnesumu varēs izbaudīt arī daugavpilieši.

Kalifornijas štata korī dzied 31 izpildītājs, tie ir jaunieši no dažādiem sociāliem, un etniskiem slāņiem, bet viņus vieno neizsīkstoša mūzikas mīlestība, kas arī kalpo par kolektīva veiksmes atslēgu. Kopš kora dibināšanas brīža 1984.gadā,  tā vadītājs ir Marks Endrjū Šols. Koris “Main Street Singers”, atzīmējot savu 29. dzimšanas dienu, ir sagatavojis koncertprogrammu, kurā izskan skaņdarbi no Renesanses laikmeta līdz mūsdienu autoru un komponistu skaņdarbiem.

Kolektīvs ir apceļojis sešus pasaules kontinentus, sniedzot vairāk nekā 290 koncertus 20 valodās. Šogad savas koncerttūres ietvaros koris “Main Street Singers” sniegs koncertus Krievijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā un Latvijā. Kopā ar kori tūrē piedalās talantīga ērģelniece un pianiste Līga Ivāne (Latvija).

Tāpat kopā ar kori „Main Street Singers” šajā koncertā uzstāsies Daugavpils Mūzikas vidusskolas jauktais koris diriģenta J.Ustinskova vadībā. 

Koncerts notiks 10.aprīlī plkst.17:30. Ieeja bezmaksas.


Написать комментарий