Eksperts: Rietumi izmanto situāciju Ukrainā militāro izdevumu attaisnošanai

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Pēc bijušā britu specdienestu darbinieka Čārlza Šubridža domām šodien Rietumvalstis mēģina izmantot ārējā ienaidnieka tēlu, lai attaisnotu izdevumu pieaugumu armijai un izlūkošanai.

Kritiķi domā, ka NATO bloks vairs nav lietderīgs un nenodrošina mieru pasaulē. Alianse tika izveidota, lai cīnītos ar Padomju Savienību, tomēr patlaban tās uzturēšana izmaksā pārāk dārgi. Katru gadu uz NATO pienākas vairāk nekā puse pasaules aizsardzības budžeta – vairāk nekā triljons ASV dolāru. Bloka izdevumi pārsniedz Krievijas un Ķīnas aizsardzības budžetus, kuras NATO uzskata par potenciālajiem draudiem. Tomēr Vašingtona domā, ka šīs naudas nepietiek, un aicina savus Eiropas sabiedrotos izdalīt aizsardzībai vairāk naudas. Pēc bijušā britu izlūkdienesta darbinieka Čārlza Šubridža vārdiem NATO meklē draudus tikai tādēļ, lai attaisnotu savus izdevumus, – ziņo ruconnect.co.uk.

„Kad dažādās valstīs runa ir par militārās ražošanas kompleksiem, vienmēr tiek meklēti iegansti, lai attaisnotu to pastāvēšanu un paplašināšanas nepieciešamību. Vairāku pēdējo nedēļu laikā Rietumi, tais skaitā arī Lielbritānija, izmanto situāciju Krimā un Ukrainā kā militāro un izlūkošanas izdevumu attaisnojumu. Daudzas valdības mēģina izvairīties no izdevumu samazināšanas aizsardzībai, par kuru tika paziņots iepriekš. Vienmēr ir noderīgi, lai pa rokai būtu šausmu stāsts, vai tas būtu terorisms, komunisms, Krievijas ekspansija vai citi viņiem ērti draudi”, – domā eksperts.       


Написать комментарий