V.Kezika: Par drošību uz ceļiem jādomā visiem kopā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā uz Daugavpils novada ceļiem notikuši daži nopietni ceļu satiksmes negadījumi, kuros gājuši bojā cilvēki. Viens no negadījumiem notika Līksnas pagastā un tajā sieviete nomira no gūtajām traumām.

Kāds ir nelaimes gadījumu iemesls – ceļu stāvoklis vai autovadītāju neuzmanība? Šos jautājumus portāla Gorod.lv korespondents uzdeva 8.aprīlī Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē.

Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektores Vandas Kezikas domām, nelaimes gadījumi notiek gan ceļu stāvokļa, gan autovadītāju neuzmanības dēļ.

„Par drošību jādomā visiem kopā. Ziniet, cilvēki bieži vien pret sevi izturas nevērīgi. Riteņbraucēji braukā bez atstarotājiem un bieži neievēro ceļu satiksmes noteikumus.

Patlaban iedzīvotājiem ir daudz pretenziju pret jauniem ceļiem, pret to, ka tie ir šauri, bet tie ir ES standarti. Iespējams, esam pieraduši pie tā, ka kādreiz ceļi bija visai plati, bet mūsdienās standarti ir citi.

Protams, būtu ideāli, ja mums būtu veloceliņi, bet pa ceļam uz Rīgu tie ir ierīkoti tikai Līvānu novadā, mūsu novadā tie ir tikai Višķos. Tādēļ veloceliņu ierīkošana Līksnas pagastā pagaidām ir saistīta ar daudzām problēmām – tuvākajā laikā tie netiks ierīkoti”, pastāstīja V.Kezika.

Nobeigumā V.Kezika atzīmēja, ka pēc ceļu apsekošanas Līksnas pagasta pārvaldei tika rekomendēts uzstādīt satiksmes atstarojošos stabus.

 


Написать комментарий