Zatlers: Krievijas politika ir noziedzīga

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

«Būšu diezgan kategorisks – Krievijas politika ir noziedzīga». Tā par situāciju Ukrainā intervijā LNT raidījumā 900 sekundes sacījis bijušais Valsts prezidents, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs un Reformu partijas biedrs Valdis Zatlers.

Vienlaikus viņš atzīmējis, ka būtu jāņem vērā izteikumi, ko saka Vladimirs Putins, tā kā jau pirms pieciem gadiem Zatlers personīgi dzirdējis Krievijas prezidentu sakām, ka «Ukraina ir mākslīga valsts, un tai nav tiesību uz pastāvēšanu».

Attiecībā par Latvijas nostāju pret Krievijas rīcību Ukrainā, Zatlers uzsvēra, ka Latvijas nostāja ir pilnībā skaidra – Latvija nosoda Krievijas militāro iejaukšanos un notikušo referendumu Krimā atzīst par neleģitīmu.

Jautāts par Putina iespējamo vizīti Latvijā, eksprezidents apšauba, ka viņu šeit kāds gaida – jo vairāk – ka viņš pats varētu ierasties. Lai arī nav runu par attiecību pārtraukšanu starp Latviju un Krieviju, pēc Zatlera domām, Latvijas valdībai nevarētu pārmest neskaidru attieksmi pret Krievijas rīcību.

Kas skar jautājumu par sankcijām, Zatlers piekrīt, ka to pieņemšana varētu šķist vilcināta. «Tā ir Eiropas [Savienības] specifika – lēmumi tiek pieņemti lēni, bet tie tiek pieņemti efektīvi,» tā Zatlers.


Написать комментарий