Daugavpils novada skolēni tiks nodarbināti arī šovasar

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils novada izglītības iestāžu skolēni, kuri iegūst pamatizglītību vai vidusskolas izglītību, arī šogad varēs piedalīties vasaras nodarbinātības programmā, kuras nianses tiks apspriestas nākamnedēļ, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē.

„Pirms paziņojuma par vasaras nodarbinātības programmas īstenošanu šogad, mēs vēlamies apspriest tās realizēšanas noteikumus. Domāju, ka tie netiks būtiski grozīti”, paziņoja Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika.

Viņa atzīmēja, ka pašvaldības pārstāvji plāno tikties ar Nodarbinātības valsts aģentūras Daugavpils filiāles vadītāju Jāni Vanagu, lai uzzinātu par iespēju saņemt valsts finansējumu uzņēmēju atbalstam. Runa ir par darbinieku darba algas 50% segšanu.

„Pērn skolēnu atalgojumu sedzām pilnā apmērā, darbadevēji maksāja tikai nodokļus, tādēļ vēlamies izskatīt arī citus variantus. Iespējams, darbadevējs būs pati pašvaldība.

Visās sapulcēs, kurās piedalās Daugavpils novada iedzīvotāji, uzsvērām, ka, piedaloties vasaras nodarbinātības programmā, jauniešiem jābūt noskaņotiem nopietni strādāt. Protams, aģitējām arī uzņēmējus, piedāvājām viņiem piedalīties šajā programmā”, atzīmēja V.Kezika.
Pēc izpilddirektores vārdiem, svarīgi, lai skolēni, kuri piedalās vasaras nodarbinātības programmā, iegūtu jaunu pieredzi, saprastu, ko nozīmē darbs zemnieku saimniecībā.

Atbildot uz portāla Gorod.lv korespondenta jautājumu, vai pietiks laika pieteikumu sagatavošanai un apstiprināšanai, V.Kezika paziņoja, ka šogad šis process būs ātrāks, jo tiks ņemta pagājušā gada pieredze.

Atgādināsim, ka, izņemot 110 novada jauniešu, pērn šajā programmā piedalījās 19 zemnieku saimniecības un gandrīz visas novada pagastu pašvaldības. Šim mērķim no Daugavpils novada domes budžeta bija iedalīti 10 tūkst. latu (vairāk nekā 14 tūkst. eiro).


Написать комментарий