Zinātnieki: cilvēkus apmierina vientulība tikai līdz 50 gadu vecumam

foto: spoki.tvnet.lv
foto: spoki.tvnet.lv

Aptauja, kuru veica apdrošināšanas kompānijas speciālisti, parādīja, ka cilvēks var būt laimīgs viens, bet tikai līdz brieduma gadu sasniegšanai.

Vientulības, ar to saistītās laimes sajūtas un apmierinātības ar personīgo dzīvi jautājums jau sen ir interesējis zinātniekus. Iepriekš tika uzskatīts, ka cilvēks bez sabiedrības nevar būt priecīgs, jo asi jūt saskarsmes trūkumu. Bet šī teorija izrādījās neprecīza un ne līdz galam izpētīta.

Apdrošinātāju pētījuma rezultāti parādīja, ka līdz 50 gadu vecumam cilvēki var justies laimīgi, ja ir vientuļi, rodot šajā stāvoklī ne mazums priekšrocību: mieru, iekšējās harmonijas stāvokli, pārdzīvojumu trūkumu par ģimeni, iespēju nodarboties ar to, kas viņiem patīk, nedomājot par bērnu audzināšanu un naudu viņu uzturam un izglītībai, – vēsta eurosmi.ru. 

Bet, kā izrādījās, tas viss vairs nav tik svarīgs, kad cilvēka vecums sasniedz 50 gadus. Aptaujas rezultāti, kurā piedalījās gan ģimenes cilvēki, gan arī tie, kuriem nekad nebija ģimenes, parādīja, ka līdz ar gadiem 78% vientuļu cilvēku ir zaudējuši laimes sajūtu, bet 60% laulāto cilvēku ir apmierināti ar savu dzīvi.

Tāpat tika noskaidrots, ka cilvēku emocionālais stāvoklis, kuriem ir mazbērni, ir daudz labāks nekā to cilvēku emocionālais stāvoklis, kuriem nav pēcnācēju.   

 


Написать комментарий