Daugavpilī sākusies gājēju tuneļa ierīkošana zem dzelzceļa sliedēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavas ielā, pie cietokšņa, Daugavpilī, notiek gājēju tuneļa zem dzelzceļa sliedēm ierīkošanai nepieciešamie sagatavošanas darbi.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vadītāja vietnieks Vadims Semoņenko pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda veida tuneļu būvniecības pieredze liecina, ka tā esot efektīva tehnoloģija, tādēļ tika izvēlēts tieši šis risinājums.

Tuneļa konstrukcijas ierīkošana sāksies 24.aprīlī un ilgs ap 10 dienām. Dzelzceļa pārstāvji jau esot saskaņojuši vilcienu kustības grafiku un izvēlējušies laiku, kurā notiks tuneļa un gājēju celiņa ierīkošana, kurus varēs izmantot maija beigās.

Atgādināsim, ka pērn šāda veida tunelis jau tika ierīkots, bet pagaidām līdzīgu konstrukciju ierīkošana pilsētā netiek plānota. V.Semoņenko paziņoja, ka 18.novembra un Viestura ielu krustojumā šāda tuneļa ierīkošana tehniski ir iespējama, bet dambis ir vēsturiskais objekts un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija aizliegtu minēto darbu veikšanu, tādēļ šajā vietā tika nolemts uzstādīt pašreizējo konstrukciju.



Написать комментарий