Katra desmitā Lielbritānijas pludmale tiks slēgta ES jaunā likuma dēļ

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Vismaz katra desmitā Lielbritānijas pludmale tiks slēgta jaunu, stingrāku noteikumu dēļ, kuri Eiropas Savienībā tiks ieviesti no 2015. gada maija. Par to kļuva zināms šonedēļ, kad Eiropas ekoloģijas dienesti pieņēma atbilstošu lēmumu. Ziņa radīja eksplodējušas bumbas efektu.

Tūrisma firmu direktori atzīmēja, ka tas radīs darbavietu skaita samazinājumu šajā nozarē. Uz šodienu Apvienotajā Karalistē darbojas 400 oficiālas pludmales un firmas, kuras tās pārvalda, ka jaunās ūdens tīrības normas piespiedīs tās slēgt šo biznesu. Turklāt 39 pludmales, kuras var slēgt Brisele, nesen britu ekspertu organizācija Marine Conservation Society, kura nodarbojas ar ūdens tīrību, atzina par drošām, – ziņo ruconnect.co.uk.

Turklāt 7 no tām ir iekļuvušas šīs organizācijas ceļvedī Pludmale 2014. Kā atzīmē eksperti, Lielbritānijā ūdens kvalitāte ievērojamā mērā ir atkarīga no laika apstākļiem un daudziem citiem faktoriem. Kā uzsvēra vienas kompānijas vadītājs, kura pārvalda Blekpūlas pludmales Jens Hokinss: „Protams, tas ir netaisnīgi. Šīs izmaiņas jāievieš noteiktā laika periodā. Lielākā ievērojamā Blekpūlas vieta ir pludmale. Ja mēs to zaudēsim, tā būs katastrofa”.

 


Написать комментарий