Putins: Timošenko ir nervu sabrukums

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien komentēja situāciju ar Ukrainas prezidenta priekšvēlēšanu kampaņu, norādot, ka šobrīd notiekošais ir nepieņemams.

"Ukrainas šobrīdējo varu mēs uzskatām par neleģitīmu. Lai tā būtu leģitīma, viņiem pietrūkst tautas mandāta. Cīņa par prezidenta amatu notiek nepieņemamā formā. Dienvidaustrumu Ukrainas kandidātus piekauj, aplej ar tinti – tas ir nepieņemami. Ja viss tā notiks arī turpmāk, tad mēs nevarēsim atzīt visu, kas notiks pēc vēlēšanām," sacīja Putins.

"Pēc esošās konstitūcijas jaunu prezidentu nedrīkst ievēlēt, jo valstij ir prezidents Janukovičs. Ja runā par pašreizējo priekšvēlēšanu kampaņu, tad liela daļa Porošenko biznesa atrodas Krievijā. Daudzi ir ēduši Porošenko konfektes, nezinot, ka tieši Porošenko tās ražo," norādīja Krievijas prezidents.

Tāpat viņš izmantoja iespēju izteikties arī par citu prezidenta amata kandidāti Jūliju Timošenko, norādot, ka dāmai, acīmredzot, ir psiholoģiska rakstura veselības problēmas.

"Timošenko kundzi zinu personiski. Lai gan viņa aicina apšaut krievus ar kodolieročiem, izskatās, ka tas tika pateikts nervu sabrukuma fonā. Tieši viņa parakstīja gāzes līgumu, kuru tagad viņas kolēģi atsakās izpildīt," piebilda Putins.


Написать комментарий