Svētku brīvdienās kļūs vēsāks, gaidāmas salnas

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šī gada pavasaris jau vairākas reizes ir nesis siltāku periodu, kam atkal seko vēsāks. Šāda tendence turpināsies arī aprīļa pēdējās dienās un maija sākumā.

Vēl otrdiena būs silta, kad dienas laikā saulē gaiss iesils līdz +18…+23 grādiem un tikai piekrastē būs nedaudz vēsāk, bet jau trešdien vējš sāks iegriezties no ziemeļu puses un +20 grādu atzīmi termometra stabiņš sasniegs tikai Latvijas dienvidu rajonos.

Arī naktīs atsevišķos rajonos vēl aizvien saglabāsies salnas – pirms saullēkta termometra stabiņš noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, BNN noskaidroja Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

1.maijā debesis būs mākoņainākas, diena vējaināka, gaidāms arī neliels īslaicīgs lietus, bet gaisa temperatūra gaidāma no +9…+14 grādiem ziemeļu rajonos līdz +15…+20 dienvidos. Turpmākajās dienās saglabāsies ziemeļu puses vējš, tas nebūs stiprs, tomēr veicinās auksta gaisa ieplūšanu mūsu reģionā – pat dienas laikā gaiss iesils vien līdz +8…+13 grādiem, bet naktī uz 3.maiju atkal Latvijā teritorijas lielākajā daļā ir gaidāmas salnas un tikai piekrastes rajonos temperatūra pieturēsies virs 0 grādiem.

Atsevišķās dienās gaidāmi arī nelieli nokrišņi, tomēr to intensitāte būs maza, un ļoti augsto ugunsbīstamību, kas valda teritorijas lielākajā daļā, tie būtiski nesamazinās, brīdina sinoptiķi.


Написать комментарий