Internet Explorer pārlūkprogrammā konstatēts kritisks trūkums 1

foto: coolwebmasters.com
foto: coolwebmasters.com

Pēc tam, kad aizvadītajā nedēļas nogalē pārlūkprogrammā "Internet Explorer" tika konstatēta nulles neaizsargātība, kompānija "Microsoft" steidz labot šo trūkumu, vēsta "Daily Mail".

Tiek ziņots, ka hakeri jau paspējuši izmantot pārlūkprogrammas neaizsargātību, lai uzbruktu dažu amerikāņu kompāniju serveriem. Trūkums konstatēts "Internet Explorer" versijās no sestās līdz 11 jeb citiem vārdiem – visās pašreiz izmantojamajās. Šobrīd notiek kļūdas labošana un drīzumā lietotāji saņems atjauninājumu.

Kiberdrošības speciālisti neatklāja notikušā nianses, taču piebilda, ka pēc incidenta sākta izmeklēšana. Hakeri, pēc viņu vārdiem, uzbruka ASV bāzētām firmām, kuru darbība saistīta datu vākšanu un finansu sektoru. Tikmēr operētājsistēma "Windows XP" vairs nesaņem atjauninājumus, lai novērstu trūkumus drošības jomā, jo aprīļa sākumā "Microsoft" pārtrauca tehnisko atbalstu šai operētājsistēmai.

Programmētāji rekomendē XP lietotājiem pāriet uz aktuālākajām "Windows" versijām – 7, 8 vai 8.1. Kompānijā "Microsoft" norādīja, ka vecu operētājsistēmu izmantošana samazina drošības līmeni, samazina ražotāju un programmatūru neatkarīgo izplatītāju atbalstu, kā arī ierobežo lietojamību. Turklāt daudzas mūsdienu programmas var netikt palaistas XP operētājsistēmā.

Nesen "Microsoft" noslēdza līgumu ar Lielbritānijas specdienestiem. Parlaments piešķīra vairāk nekā piecus miljonus sterliņu mārciņu, lai izstrādātāji turpinātu izlaist XP drošības atjauninājumus vēl gadu. Tomēr "Microsoft" uzsvēra, ka pāriet uz mūsdienīgākām "Windows" versijām vajadzētu pēc iespējas ātrāk.

Kompānija "Microsoft" pārlūkprogrammu "Internet Explorer" radīja 1995.gadā. Savulaik tā bija populārākā pārlūkprogramma, taču pēc statcounter.com datiem 2014.gada aprīlī populārākā ir "Google Chrome" (38.2% lietotāju visā pasaulē), kam seko "Internet Explorer" (16.35%) un "Firefox" (14.29%). Latvijā pārliecinoši populārā programma ir "Google Chrome" (44.98%), aiz sevis atstājot "Firefox" (29.45%). "Internet Explorer" ieņem trešo vietu ar 11.37% lietotāju.


Написать комментарий

Lūk, stāsts:
Bils Geitss aiziet pie prostitūtas un tā vēlāk saka, ka nu saprot, kāpēc firmu sauc Micro un Soft.