Talkas vadītāja: Atrast cilvēka kaulus nav nekas jauns

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Atrast kaulus talkas laikā gadījās arī iepriekš, bet tie gadījumi netika atklāti, intervijā portalam Mixnews.lv atzina Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme.

Atrastie cilvēku kauli tika nodoti policijai.

Runājot par citiem interesantiem atradumiem, Jaunzeme pastāstīja, ka šogad dīķī tika atrastas divas čuguna vannas un tagad cilvēki, kuri tās atrada, grib tiesāties ar pašvaldību, lai noskaidrotu, kam viņas pieder.

"Tas vannas laikam maksā kādus 20 eiro, bet viņu dēļ ir konflikts," smaidot norāda Lielās talkas vadītāja.

Jaunzeme katram talciniekam novēl atrast "savu zelta podu".

"Varbūt zemē kaut kas vērtīgs vēl ir apslēpts, kas varētu padarīt mūs bagātus, un tad visi talkotāji varētu kaut ko iemantot no tā visa," sacīja Jaunzeme.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Jūrmalā Lielās talkas laikā tika atrasti cilvēka kauli. Eksperts notikuma vietā apstiprināja, ka atradums ir cilvēka kauli un pēc sākotnējās apskates paziņoja, ka tie šajā vietā atradušies vismaz desmit gadus, taču precīzu apstākļu noskaidrošanai ir nepieciešams veikt ekspertīzi.

Par notikušo sākts kriminālprocess un tiks veikta ekspertīze.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs talkas laikā atrada vienu sarūsējušu patronu. "Atdevu to Mežaparka darbiniekiem, lai aizved to uz attiecīgo iestādi, jo tā [patrona] bija neizmantota. Cilvēku šeit ir daudz, rekords – ap 1000 cilvēkiem. Mēs jau smejamies, ka nākamgad nāksies speciāli gružus atvest, citādāk visiem darba nepietiks," intervijā radio Baltkom sacīja Ušakovs.

Kopumā Lielajā talkā šogad piedalījušies vairāk nekā 160 000 cilvēku. Pērn, ka talciniekus nelutināja laika apstākļi, Lielajā talkā pulcējās 85 000 cilvēku, bet pirms tam talkotāju skaits tuvojās 200 000 cilvēku.


Написать комментарий