Māju cenas Londonas centrā pieaug par 729 mārciņām dienā

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Nekustamā īpašuma aģentūras speciālisti ziņo, ka no 2013. gada aprīļa mājokļu cenas Londonas centrā ir pieaugušas par 19%, sasniedzot vidējo rādītāju 1,6 milj. mārciņu par māju ar trim dzīvojamajām istabām.

Tas nozīmē, ka katru dienu šāda māja kļūst dārgāka par 729 mārciņām, bet tas pārsniedz londonieša vidējo nedēļas algu, kura sastāda 658 mārciņas.

Šāda dinamika liecina par to, ka 2016. gadā māju cena Čelsijā, Kensingtonā, Notinghilā un citos centrālajos rajonos var sasniegt 2 milj. mārciņu.
Aģentūras Marsh & Parsons vadītājs atzīmēja, ka šodien mēs varam novērot absolūti unikālu situāciju Londonas nekustamo īpašumu tirgū. Prātīgiem pircējiem investīcijas vienā mājā gada laikā var dot vairāk ienākumu nekā labi apmaksāts darbs, – vēsta ruconnect.co.uk.

Tieši tādēļ pieprasījums pēc šādiem nekustamajiem īpašumiem, neskatoties uz pieaugošajām izmaksām, turpina palikt rekordaugsts: pēdējā gada laikā tas pieauga par 20%. Turklāt piedāvājumu skaits samazinājās par 25%.

Saskaņā ar pašreizējām tendencēm pat finanšu krīzes apstākļos mājokļu cenu kritums nav gaidāms. Visdrīzāk rekordaugstās cenas kļūs par ikdienas normu. 

 


Написать комментарий