Igaunijā novēro sniegu; Kāda snigšanas iespēja ir Latvijā?

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Pagājušajā naktī Igaunijas vidienē ir sniedzis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) rīcībā esošā informācija.

Savukārt Latvijā sniega iespējamība maija pirmajās dienās saglabājas neliela.

Kā informēja LVĢMC pārstāvji, pagājušajā diennaktī daudzviet Latvijā ir lijis, bet, lai arī bijušas zemas temperatūras, sniegs nav novērots. Arī tuvākajās pāris diennaktīs sniegs nav gaidāms, jo debesīs skaidrosies. Naktīs gan vietām būs salnas.

Savukārt 4. un 5.maijā debesīs atkal būs apmākušās, gaisa temperatūra naktīs pietuvosies 0 grādiem, līdz ar to pastāv neliela iespēja, ka būs sniegs. Lielāka snigšanas varbūtība ir Kurzemes un Vidzemes ziemeļos.

Gaidāmajās svētku brīvdienās sinoptiķi sola ne tikai vēsāku laiku, bet arī brāzmainu vēju. Latviju šodien sāka šķērsot aukstā atmosfēras fronte, atnesot aukstākas gaisa masas.

Ceturtdien dienas laikā gandrīz visā Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, kā arī pastiprināsies ziemeļrietumu vējš. Brāzmās tas var sasniegt 15-18 metrus sekundē, bet piekrastē pēcpusdienā tas būs vēl brāzmaināks - līdz 20 metriem sekundē.

Arī gaisa temperatūra teritorijas lielākajā daļā būs par 4-9 grādiem zemāka nekā aprīļa pēdējās dienās.
 


Темы: , , , ,
Написать комментарий