Daugavpils skolu grāmatvedību centralizācija notikusi bez nopietnām problēmām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, pērnā gada nogalē Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu par pilsētas skolu grāmatvedību centralizāciju.

Saskaņā ar minēto lēmumu, no šā gada 1.aprīļa Daugavpils izglītības iestādes pārgāja uz centralizēto grāmatvedību sistēmu.

Izglītības pārvaldes (IP) vadītāja Marina Isupova paziņoja portālam Gorod.lv, ka skolas, kuras nesen pārgāja uz centralizēto grāmatvedību sistēmu, pierod pie jaunās kārtības.

„Ja agrāk šīs skolas pašas varēja koriģēt budžetu, tad šobrīd bez IP atļaujas tas nav iespējams. Skolām nav patīkami, jo IP visu rūpīgi pārbauda. Bez šaubām, man nav pamata pārmest skolas grāmatvedībām kādas nelikumīgas darbības, bet mums tagad ir vienota pieeja un visas skolas ir vienādā situācijā”, paskaidroja M.Isupova.

Pēc viņas vārdiem, vissarežģītāk ir skolu direktoriem, jo viņiem pie rokas vairs nav grāmatveža, kas ātri aprēķinātu visu nepieciešamo. Patlaban IP strādā trīs ekonomisti, kuriem nav laika un iespējas pievērsties katram individuāli.

IP vadītāja paskaidroja, ka direktori, kuru skolās pāreja uz centralizēto grāmatvedību notikusi sen, iemācījušies paši ar visu tikt galā vai nolīguši labu saimnieciskās daļas vadītāju, kurš visu pareizi aprēķina. Uz centralizēto grāmatvedību sistēmu pārgāja 8 Daugavpils skolas un tikai dažiem direktoriem radās grūtības, pārējie visai labi tiek galā, atzīmēja M.Isupova.

„Bijām izsludinājuši konkursu, izvēlējāmies grāmatvežus un ar saviem darbiniekiem esam apmierināti. Šobrīd tiekam skaidrībā ar pašvaldības iegādāto grāmatvedības programmu. Domāju, ka viss būs kārtībā”, uzskata M.Isupova.


Написать комментарий