Austrija ir satraukta par piena un gaļas produkcijas importa aizliegumu uz Krieviju 3

foto: ironmensport.ru
foto: ironmensport.ru

Nākamnedēļ Maskavu apmeklēs Austrijas ekspertu delegācija, kura mēģinās noskaidrot, kādēļ ir aizliegts Austrijas piena un gaļas produkcijas imports, raksta laikraksts die Presse, atsaucoties uz valsts lauksaimniecības ministru Andrē Ruprehteru.

Saskaņā ar laikraksta paziņojumu Krievijas varas iestādes no otrdienas ir aizliegušas 15 Austrijas uzņēmumu gaļas un piena produkcijas importu uz Krieviju. Delegācijai ir dots uzdevums noskaidrot, vai importa aizliegums ir saistīts ar Krievijas un Eiropas Savienības attiecību pasliktināšanos. „Jānoskaidro situācija un ātri jāatrisina jautājumi”, paziņoja ministrs, ziņo ria.ru.

Tādu Austrijas uzņēmumu kā bekona ražotāja Handl Tyrol un piena kompānijas Berglandmilch produkciju pārbaudīja Krievijas orgāni un, pamatojoties uz konstatētajiem defektiem, ir ieviests produkcijas importa pagaidu aizliegums, ziņo laikraksts.

Eiropas Savienības valstu pārstāvji 7. maijā panāca iepriekšēju vienošanos par kritēriju izmaiņu ieviešanu Krievijas kompāniju sankciju sarakstā, kas ļaus to tuvākajā laikā paplašināt. Lēmums par sankciju saraksta paplašināšanu var tikt pieņemts jau 12. maijā ES Ārlietu ministriju vadītāju tikšanās laikā Briselē, – ziņo vz.ru

Atgādināsim, ka aprīļa beigās ASV saistībā ar Krimas pievienošanos Krievijai, kuru Rietumi neatzīst, kārtējo reizi noteica sankcijas 7 Krievijas pilsoņiem un 17 Krievijas kompānijām. Tāpat Eiropas Savienība pievienoja sankciju sarakstam vēl 15 cilvēku uzvārdus: 10 Krievijas pilsoņu un 5 Ukrainas dienvidaustrumu pretošanās pārstāvju uzvārdus.

Atgādināsim, ka aprīlī Ženēvā notika Ukrainas, Krievijas, ASV un ES pārrunas par krīzi Austrumukrainā. Tikšanās dalībnieki apstiprināja dokumentu, kurā ir norādīti situācijas Ukrainā deeskalācijas soļi. Saskaņā ar vienošanās nosacījumiem jāatbruņo nelikumīgie formējumi, jāatbrīvo nelikumīgi ieņemtās ēkas un jāuzsāk nacionālo dialogu par Konstitūcijas reformu.


Написать комментарий

Pat virsrakstu nevar pareizi vairs uzrakstīt!
Imports ir aizliegts Krievijā no Austrijas,
bet Austrijai ir aizliegts esports uz Krieviju!

Nekas, tas vēl tikai lielā satraukuma sākums.Katrs ēdīs savai valstij piederīgu gaļu, veiks bartera darījumus,sāks ražot produkciju, ko iepirks citas valstis, ne tikai Krievija, kur pārdod, to ko citi neiepērk, u.t.t.Jo savādi gan, ka krievu nauda nesmird.

Austrijai "eksports UZ krieviju" un "imports NO Krievijas"

Написать комментарий