Doņeckas prokrieviskie dumpinieki pretēji Putina aicinājumam neatliks referendumu

foto: EPA
foto: EPA

Lai arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicinājis Ukrainas dienvidaustrumu apgabalos darbojošos promaskaviskos separātistus atlikt 11.maijā plānotos referendumus par plašākas autonomijas iegūšanu vai pat neatkarību no Kijevas, šie pasākumi notikšos kā plānots, paziņojuši prokrieviskie dumpinieki.

Esot pieņemts vienbalsīgs lēmums neatlikt plānotos referendumus, pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas līderi Denisu Pušiļinu citē Reuters.

"Tikko nobalsojām, ka referenduma datums ir simtprocentīgi apstiprināts. Tas notiks 11.maijā," paziņojis Pušiļins.

Jau vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien aicināja promaskaviskos separātistus, kas darbojas Ukrainas dienvidaustrumos, atlikt 11.maijā ieplānotos referendumus par plašākas autonomijas iegūšanu vai pat neatkarību no Kijevas.

"Mēs aicinām dienvidaustrumu pārstāvjus atlikt 11.maijā plānotos referendumus, lai radītu dialogam nepieciešamos apstākļus," pēc tikšanās Kremlī ar Šveices prezidentu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pašreizējo vadītāju Didjē Burkhalteru paziņoja Putins.

Krievijas prezidents arī saudzīgāk izteicās par 25.maijā gaidāmajām Ukrainas prezidenta vēlēšanām, ko Maskava iepriekš nosodījusi kā "absurdas" Ukrainā valdošo nemieru dēļ.

Putins paziņoja, ka gaidāmās vēlēšanas ir eksperimentāls solis pareizā virzienā.


Написать комментарий