Pēc R. Strodes domām nebija vērts taupīt uz Daugavpils imidža rēķina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils domes deputāte Rita Strode, kurai ir sešu gadu pilsētas vadīšanas pieredze, viņi neuzskata par pareizu to, ka Zilo karogu skaits pilsētas ūdenstilpnēs ir samazinājies.

Kā jau tika ziņots, šogad Daugavpils teritorijā tikai vienā pludmalē būs Zilais karogs, kurš pasaulē ir populārākais tūrisma kvalitātes ekoloģiskais sertifikāts. Turklāt Zilais karogs šogad plīvos nevis centrālajā Lielā Stropu ezera pludmalē, bet pludmalē „Stropu vilnis”, kuru nesen izsolē nopirka pašvaldība. Kā paskaidroja domē, karoga iegūšana ir dārga, jo pieteikuma iesniegšana maksā 1000 eiro.

„Agrāk Daugavpilī bija divi Zilie karogi, tagad būs viens. Domāju, ka tas nav pareizi. Jo vairāk ir Zilo karogu, jo labāk. Pirmkārt, tā ir cilvēku pārliecība par to, ka viņi peldas labā ūdenī, otrkārt, tas ir svarīgi tūristiem, it īpaši Rietumu tūristiem. Ja viņi redz, ka pie ūdenstilpnes ir karogs, tad brauks uz turieni, ja nav – meklēs citu vietu”, – atzīmēja Rita Strode.

Deputāte piebilda, ka pēc viņas domām nevajadzēja taupīt uz Zilo karogu saņemšanas rēķina, jo, kad pludmalei ir ekoloģiski tīras peldvietas statuss, tās attīstībai pastāv vairāk iespēju piesaistīt Eiropas naudu. 


Написать комментарий