V. Nadeždins: Dažas Daugavpils sabiedriskās ēdināšanas iestādes grēko ar cenas neatbilstību kvalitātei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen notikušā konkursa par labāko Daugavpils sabiedriskās ēdināšanas iestādi koordinators Vladimirs Nadeždins, atbildot uz portāla jautājumiem, paziņoja, ka dažas pilsētas sabiedriskās ēdināšanas iestādes grēko ar piedāvāto ēdienu cenas neatbilstību kvalitātei, bet dažas pazīstamas iestādes saņēma mazāku punktu tādēļ, ka Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) par tām tiek arvien biežāk iesniegtas sūdzības.

22 sabiedriskās ēdināšanas iestāžu konkursa vērtēšanas komisijas sastāvā, izņemot domes pārstāvjus, strādāja šaurāka profila speciālisti – Daugavpils Tirdzniecības skolas un PVD pārstāvji.

„Komisija pretendentus novērtēja kopumā, tika ņemta vērā arī sadarbība ar mācību iestādēm, kā arī kārtība virtuvē. Dažu iestāžu, kurām ir laba reputācija, vērtējums tika ievērojami samazināts pēc PVD pārstāvju apmeklējuma. Mēs izskatījām arī sūdzību skaitu, kuras saņem PVD par apkalpošanas un ēdienu kvalitāti kafejnīcās un restorānos. Mēs novērtējām arī ēdienu cenas un kvalitātes atbilstību. Diemžēl dažas iestādes ar to grēko, piedāvājot, piemēram, parastu biezeņzupu par 6 eiro vai ceptu lasi par 15 eiro. Mūsu pirktspējai tā ir ļoti augsta cena”, – pastāstīja Vladimirs Nadeždins.   

Runājot par restorānu „Arsenāls”, kurš savā kategorijā ir atzīts par labāko, pēc V. Nadeždina vārdiem šai iestādei ir daudz labu īpašību: te var arī vienkārši padzert kafiju un vienlaikus pabarot 400 cilvēkus, kā arī nošķirties atsevišķā telpā. Tāpat kafejnīca cenšas atjaunot interjeru, neskatoties uz to, ka šajā gadījumā iespējas ir ierobežotas (atrodas vēsturiskā ēkā), kā arī piedāvā garšīgus un interesantus ēdienus par pieejamu cenu, paziņoja V. Nadeždins.


Написать комментарий