Jaunais Eiropas Parlamenta sastāvs šokē Vācijas ĀM vadītāju

foto: kommersant.ru
foto: kommersant.ru

Jaunais Eiropas Parlamenta sastāvs šokē Vācijas ārlietu ministru.

Pēc vēlēšanu rezultātu apkopošanas izrādījās, ka daudzi pilsoņi vēlas, lai Vecās pasaules politiku noteiktu nacionālisti un atdalīšanās no Eiropas Savienības piekritēji.

Savas bažas ministrs pauda vizītes Bosnijā laikā, – ziņo 5-tv.ru.  

Franks Valters Šteinmeijers, Vācijas ĀM vadītājs: „Mēs ar šausmām skatāmies uz procentuālo attiecību nākamajā Eiropas Parlamentā, kurā, manuprāt, ir pārāk daudz populistu un nacionālistu. Nacionālās frontes uzvara Francijā mums kļuva negaidīta un biedējoša. Tas pats attiecas uz NDP Vācijā, kura ir ieguvusi pārstāvniecību EP. Neskatoties uz manām bažām, es zinu vienu: saprātīgiem cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti, lai pastāvētu vienota Eiropa, jābūt pārliecinātiem, ka populisti un nacionālisti nenoteiks Eiropas nākotni”.

Nacionālisti un eiroskeptiķi ieguva vairākumu Francijā, Lielbritānijā un Dānijā. Turklāt partijas, kuras atbalsta vienotu Eiropu, tomēr saglabā Eiropas Parlamentā vairākumu, bet tām burtiskā nozīmē nāksies cīnīties ar ES pretiniekiem, kuri iestājas par neatkarīgu ekonomisko politiku, robežu atjaunošanu un migrācijas ierobežošanu.


Написать комментарий