Rajevskis: Ždanoka vēlēšanās “izbrauca” uz Krimas kārts

foto: Edijs Pālens
foto: Edijs Pālens

Aizritējušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas parādīja, ka radikālā tēma "strādā uz vēlētājiem", komentējot Tatjanas Ždanokas panākumus EP vēlēšanās, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja politologs Filips Rajevskis.

Viņš norādīja, ka Ždanokas labais starts bija liels pārsteigums, tomēr politologs pauda šaubas, vai no tā kaut kas mainīsies Saeimas vēlēšanās.

"Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanas parādīja, ka radikālās tēmas nestrādā. Šoreiz ir parādījušies simptomi, ka tomēr tā radikālā tēma nekur nav pazudusi. To parāda, no vienas puses, Ždanokas kundzes labais starts, un no otras – nacionālās apvienības VL-TB/LNNK augstie procenti un Šņores kungs, par kuru nevarētu teikt, ka viņš nav radikāls savos uzskatos. Šie divi faktori rada, ka tomēr tam radikālismam ir zināma vieta, bet kā viņš nostrādās uz parlamenta vēlēšanām, vēl ir grūti prognozēt," norādīja Rajevskis.

Runājot par Ždanokas popularitāti EP vēlēšanās, politologs uzsvēra, ka galveno lomu nospēlēja pozīcija Ukrainas jautājumā.

"Ždanoka uz Krimas kartes kā uzlika, tā arī uz viņu spēlēja, tā kā par savu rezultātu viņa var pateikties Krimas kampaņai," uzsvēra Rajevskis.

 


Написать комментарий