Bikses, bez kurām vasarā nevar iztikt

foto: Pal Zileri SS 14
foto: Pal Zileri SS 14

Ja es pajautāšu: „Vai jūs valkājat chinos?” – vairākums atbildēs: „Nē”. Bet taču valkā – tās ir katra trešā vīrieša garderobē! Valkā, bet sauc tās vienkārši par biksēm.

Skaidrībai: chinos ir brīva stila vidēja garuma bikses ar vieglu konusu līdz ceļgalam. Bikšu atloks var būt aizliekts 3–4 cm augstāk par potīti, bet, ja tas agrāk kalpoja, lai viegla materiāla bikšu apakšgali būtu smagāki, patlaban tas ir modē. Sākotnēji chinos bija Anglijas koloniālā karaspēka uniformas daļa karstajās valstīs. Tās šuva no viegla smilškrāsas auduma, kuru sauca par Ķīnas audumu, kas arī deva bikšu modeļa nosaukumu „chinos”, – vēsta style.rbc.ru.

Mūsdienās chinos ir jauna klasika. 2014. gada pavasara un vasaras kolekcijās īpaši jāatzīmē krāsa. Bez klasiskajiem smilškrāsas chinos jāiegādājas citronkrāsas chinos, kā piedāvā Ralph Lauren, vai ķirbju krāsas chinos kā Robert Geller. Un pats par sevi, kāda vasara bez baltām biksēm? Baltie chinos no pludmales pāriet biznesa ģērbšanās stilā.

Šajā sezonā tiek piedāvāts valkāt chinos ar T kreklu vai kreklu. Labākie apavi – mokasīni, sandales vai sportiskas kurpes. Chinos priekšrocība ir to ērtums: tās ir vieglākas un vaļīgākas. Bet galvenais, piestāv stilu vairākumam – skatāties paši. 

Ralph Lauren piedāvā smart casual variantu – dzeltenus chinos ar žaketi un kaklasaiti. Dzeltenā un zilā kombinācija šajā sezonā ir aktuāla. Bet var iet arī tālāk un aizvietot konservatīvo zilo ar drosmīgu bordo.

Ralph Lauren SS 14 / Žakete PS by Paul Smith, bikses Brook Brothers, kaklasaite Drakes, kurpes H by Hudson

Safari tēmu var realizēt arī ar mazāku vērienu: ekstravaganto galvassegu noņemt, bet atstāt krāsu gammu.

Robert Geller SS 14 / Žakete Rake, bikses Massima Alba, T krekls  James Perse, kurpes Common Projects, siksna Ermenegildo Zegna

Acīmredzot Jodži augstu vērtē spaini uz galvas un lietus mēteli, bet tas nav iemesls padoties. Labāk pievērst uzmanību dzeltenajām chinos biksēm un kurpēm, papildināt ansambli ar kardigānu, mugursomu un doties pastaigā pa pilsētu vakarā.

Yohji Yamamoto SS 14 / Kardigāns Rick Owens, bikses Zara, mugursoma Marsell, kurpes Lanvin

Hermès SS 14 / Mētelis Comme des Garçons, bikses Richard James, krekls Cos, kurpes A.P.C.

Kopumā Vivjena te ir ļoti cilvēcīga – būtībā nav kam piesieties (it kā viņa tik tiešām domātu, ka cilvēkiem apģērbā, kuru viņa ir uzšuvusi, jāstaigā pa pilsētu). Vienīgi nav vērts atpogāt kreklu līdz vēderam un atlocīt bikses, it kā jūs bristu pāri upei, kā arī rotaļīgās iešļūcenes atlikt līdz kūrorta apmeklējumam un apaut vīrišķīgas sandales.

Vivienne Westwood SS 14 / Krekls  Zara, bikses un sandales Dolce & Gabbana

Mums jau pazīstamais sport chic darbībā. Lai nenošautu greizi, sport chic stāstam pietiek ar biksēm, bet visas pārējās tēla detaļas var būt sportiskas.

Diesel Black Gold SS 14 / T krekls Onassis Clothing, vējjaka Ben Sherman, bikses Cos, sporta kurpes Kenzo


Написать комментарий