Pieķerti Lielbritānijas ātrumpārkāpēji-rekordisti

foto: livejournal.com
foto: livejournal.com

Lielbritānijā satiksmes radari 2013.gadā fiksējuši vairākus auto, kuri divas un pat trīs reizes pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu. Īpaši izcēlies kāds vadītājs, kurš krietni pārsniedzis 200 kilometru stundā (km/h) robežu.

Lielākais ātrumpārkāpējs, kas Lielbritānijā pieķerts 2013.gadā ir kāds autovadītājs, kas ar savu spēkratu «torpedējies» līdz pat 240 km/h pa vienu no Kentas grāfistes šosejām.

Pieķerti arī vairāki vadītāji, kas par vairākām reizēm pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu  50 un 70 km/h zonās. Tā, piemēram, viens autovadītājs pieķerts traucamies garām lauku pamatskolai ar ātrumu 151 km/h. Lielākais pārkāpējs 50 km/h zonā bija kāds braucējs, kurš traucies ar 154 km/h.

«Būsim atklāti, te nav runa par tādiem autovadītājiem, kas braukuši pēc labākās sirdsapziņas, bet neuzmanības dēļ viņiem sanācis mazliet pārkāpt ātrumu,» uzsver Lielbritānijas lielākās drošas braukšanas biedrības vadītājs Kevins Delanijs.

«Vadītāji, kuri atļauto braukšanu pārsniedz divas vai trīs reizes, dažkārt pat skolu tuvumā, ir bīstami. Tie ir egoistiski indivīdi, kuri riskē ar citu dzīvībām,» norāda Delanaijs.


Написать комментарий