Latvijā ir ap 1400 nelicenzēto interneta azartspēļu vietņu 1

foto: czpanorama.ru
foto: czpanorama.ru

Latvijā darbojas ap 1400 nelicenzēto interneta azartspēļu vietņu, savukārt licenzētas ir četras, tā intervijā Latvijas Radio pastāstīja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

„Inspekcijā jau šobrīd ir apzinātas nelicenzētās azartspēļu vietnes – tās mums ir reģistrētas ap 1400. Tas, protams, ir ļoti liels daudzums,” norādīja inspekcijas vadītāja.

Šajā skaitā ir vietnes, kuras nekur nav licenzētas un ir pilnīgi nelegālas, kā arī tādas veitnes, kuras ir licenzētas kādā no Eiropas valstīm.

„Azartspēles nav tā savstarpēji harmonizētā jeb saskaņotā joma. Ja komercbankām vai kredītiestādēm ir vienoti direktīvas, regulas, prasības visās dalībvalstīs, tad azartspēlēs tāds nav,” skaidro Birne.

Bet licenzētas ir četras veidnes, kas ir arī Latvijā dibinātas kapitālsabiedrības. Un pašlaik inspekcijā ir vēl trīs pieteikumi, kuri tiek izskatīti.

Jau ziņots, ka pirmdien  Ministru kabineta komitejas sēdē iesaistīto iestāžu un nozaru pārstāvji vienojās par ieceri, ka nelicencētās interaktīvo azartspēļu mājasalapas Latvijas elektronisko sakaru komersanti sāks bloķēt no 1.augusta.

Mājaslapas tiks bloķētas uz Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas lēmuma pamata. Tāpat panākts arī kompromiss, ka nekāda izskaidrojuma par šo lapu slēgšanu to apmeklētājiem nebūs, jo interneta nozarei šāds risinājums izmaksātu pārāk dārgi. 

 


Написать комментарий

kur redzēt sarakstus ar vietnēm?