Uz Daugavpils svētkiem var ierasties ar muzikālo vilcienu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, pirmdien, 2.jūnijā, Daugavpilī sākās pasākumi Pilsētas svētku ietvaros. Līdz ceturtdienai tradicionālie koncerti notiks dažādos pilsētas mikrorajonos, savukārt piektdien, 6.jūnijā, pasākumi pārcelsies uz pilsētas centru.

Svētki 7.jūnijā sāksies ar dievkalpojumu, būs arī gājiens. Vakarā Vienības laukumā notiks grupas Bi-2 koncerts, būs salūts, nakts diskotēka. Lai minētos pasākumus varētu apmeklēt arī Latvijas galvaspilsētas iedzīvotāji, uz Daugavpili no Rīgas varēs ierasties ar īpašu muzikālo vilcienu.

Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska paziņoja portālam Gorod.lv, ka tas kļuva iespējams, pateicoties sadarbībai ar VAS „Latvijas dzelzceļš”. Vienā no vilciena vagoniem, kuru apmaksā pilsētas pašvaldība, sestdienas, 7.jūnija, rītā uz Daugavpili brauks folkloras kopa „Svātra”. Vilciens no Rīgas izbrauks plkst.7:00 un Daugavpilī ieradīsies plkst.11:00.

Vilciena pasažieri pa ceļam uz Daugavpili varēs izbaudīt dziesmas un mūziku, piedalīties viktorīnas, saņemt balvas un dāvanas.

Pēc E.Kleščinskas vārdiem, brauciena programma esot rūpīgi pārdomāta. Līvānos „Svātrai” pievienosies pārējie kolektīva dalībnieki, lai tādējādi simboliski atzīmētu Latgales robežas šķērsošanu. Pasažierus gaida dziesmas latgaliešu valodā un iespēja sajust mūsu reģiona gaisotni.

Atgādināsim, ka folkloras kolektīvs „Svātra” pārstāvēs mūsu pilsētu un valsti XIV Latviešu dziesmu svētkos, kuri šovasar notiks Kanādā.


Написать комментарий