J.Lāčplēsis: „Latgales partija” meklē partnerus, kuri palīdzētu aizstāvēt pilsētas intereses 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms dažām dienām daži pilsētas plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka 21.jūnijā „Latgales partijas” sapulcē partijas priekšsēdētājs un Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka no vairākām partijām tika saņemti piedāvājumi izveidot partiju apvienību un kopīgi startēt gaidāmajās vēlēšanās, un priekšvēlēšanu sarakstu „Latgales partija” veidos kopā ar „Vienotību”.

Uz portāla Gorod.lv lūgumu nosaukt galvenos partijas „Vienotība” sasniegumus, pateicoties kuriem Jānis Lāčplēsis iepriekšējo reizi Saeimas vēlēšanās startēja no šīs partijas saraksta, un tagad viņa vadītās partijas pārstāvji pievienosies „Vienotības” sarakstam, Daugavpils mērs paziņoja sekojošo:

„Līgums par kopīgo piedalīšanos gaidāmajās vēlēšanās pagaidām nav noslēgts. Saskaņā ar pašreizējiem datiem, „Latgales partijai” sarakstā būs 9 kandidāti, t.i., puse. Esmu pārliecināts, ka vēlētāji atbalstīs mūsu izvēli. Šajā gadījumā tiek ņemts vērā viens princips – mēs meklējam partneri, kurš varētu palīdzēt valsts līmenī risināt un aizstāvēt reģiona un pilsētas ekonomiskās un politiskās intereses”.

Tādējādi nekādus konkrētus „Vienotības” sasniegumus mērs neminēja. Jāsaka, pilsētnieki īpaši neizjūt minētā politiskā spēka atbalstu. Piemēram, nesen kļuva zināms, ka Daugavpilij neizdevās piesaistīt finansējumu jauna cietuma būvniecībai pilsētā, pateicoties kam tiktu radītas jaunas darba vietas. Jāatzīmē, ka tieslietu ministre Baiba Broka ( „TB/LNNK”) pirms kāda laika ziņoja, ka Daugavpils būtu piemērotāka vieta šī daudzmiljonu projekta realizācijai.


Написать комментарий

Tieslietu ministre nav no Vienotības, bet no Nacionālās apvienības