Nākotnē Daugavpilī ezera krastā varētu tikt izveidots jauns sporta komplekss

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē deputāti konceptuāli atbalstīja lēmumu par jaunā sporta kompleksa (Šūņu ezera krastā, Vidzemes ielā 3) skiču projekta izstrādi.

Jāatzīmē, ka tas bija vienīgais izskatīšanai piedāvātais jautājums, sakarā ar kuru notika diskusija. Nedz jaunas 16.vidusskolas direktores iecelšana amatā, nedz grozījumi 10.vidusskolas noteikumiem deputātus nebija ieinteresējuši.

Kā zināms, šobrīd Daugavpilī nav vieglatlētikas stadiona, kurā varētu rīkot augsta līmeņa sporta sacensības. Tuvākais starptautiskām prasībām atbilstošais stadions atrodas Višķos.

Saskaņā ar pašreizējo projektu, tas būs liels sporta komplekss: tajā atradīsies vieglatlētikas stadions, kas būs domāts aptuveni 5 000 skatītājiem, manēža ar 4 apļveida un 8 taisniem skriešanas celiņiem un dažādiem sektoriem, tribīnes, ģērbtuves, trenažieru zāle un sporta laukums. Tas viss tiks veidots atbilstoši Starptautiskās vieglatlētikas federācijas prasībām.

Tāpat sporta kompleksā atradīsies 4 volejbola laukumi, laivu piestātne, aktīvai atpūtai domātā zona, autostāvvietas.

Diskusijas gaitā vicemērs Jānis Dukšinskis, kurš ir Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs, paziņoja, ka, neskatoties uz to, ka vieglatlētikas sacensības nepulcina tik lielu skatītāju skaitu, kā, piemēram, spīdvejs vai futbols, jauno stadionu izmantos arī pilsētas pasākumu rīkošanai. Tādēļ pagaidām nav izlemts jautājums par to, cik skatītāju vietu būs stadionā – 3 000 vai 5 000.

Pēc Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības  
departamenta Pilsētplānošanas nodaļas vadītājas Intas Ruskules vārdiem, detalizētais minētā sporta kompleksa plāns tiks izstrādāts līdz šā gada decembrim. Savukārt pagaidām deputātiem tika piedāvāts skiču projekts.

Daugavpils pilsētas vadība cer, ka sporta kompleksa būvniecībai varēs piesaistīt Latvijas Olimpisko komiteju.


Написать комментарий