Saturīgi pavadīts laiks bērnu vasaras nometnē «Ziņkārīgā vārna»

foto: ilukste.lv
foto: ilukste.lv

Labs sākums, ielikti pamati jaunām un radošām idejām – tas ir ceļš uz turpinājumu, uz izdošanos, uz vēlmi darīt, darbojoties kopā, ziņo Ilūkstes novada portāls.

Nometne „Ziņkārīgā vārna” Ilūkstes Bērnu un jauniešu centrā divu nedēļu garumā piepildīja pilsētu ar smiekliem, dziesmām un dejām, kuras radīja 29 jautri un piedzīvojumu kāri bērni vecumā no 7 līdz 15 gadiem.

Bērnu dažādais vecums nebūt nebija šķērslis, tas rosināja sadarboties, mācīties vienam no otra dažādas dzīves gudrības, ieklausīties vienam otrā un, protams, uzzināt kaut ko jaunu. Tieši šāds bija nometnes mērķis – ļaut bērniem izrauties no ikdienas un laisties piedzīvojumu lidojumā, kā to dara visas ziņkārīgās vārnas.

Jautros piedzīvojumus vadīja trīs talantīgas un ļoti radošas meitenes – skolotāja Ruta Kumpiņa un viņas brīvprātīgās palīdzes Endžija Pabērza un Māra Paukšte. Radošās darbnīcas vadīja pieredzējuši Ilūkstes Bērnu un jauniešu centra un Daugavpils dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” skolotāji.

Laika apstākļi lutināja, tāpēc bērni darbojās arī dabā – gāja pārgājienā, mācījās braukt ar velosipēdu, nostiprināja zināšanas ceļu satiksmē, spēlēja spēles. Tika apgūtas zināšanas un praktiskās iemaņas arī kulinārijas jomā – bērni gatavoja un gardi noēda zemeņu torti, vārīja ķīseli. Protams, netika aizmirsts arī par bērnu radošo izaugsmi – tika piedāvātas zīmēšanas, dekupāžas, origami nodarbības, dziedāšanas un dejošanas aktivitātes, spēlētas dažādas lomu spēles un rotaļas, kā arī attīstīta teātrmāksla.

Nometnes noslēguma dienā bērniem bija lieliska iespēja iejusties jauno mākslinieku lomās – vadīt pasākumu un uzstāties tajā par godu saviem vecākiem. Pasākumā bērni rādīja nometnē iegūtās zināšanas un prasmes. Vecāki varēja aplūkot arī bērnu radošo darbu izstādi „Vārnas dārgumi ”.

Neaizmirstamas, emocijām bagātas, jautras, atraktīvas un zinātkāras bija šīs divas nedēļas. Pateicamies visiem nometnes atbalstītājiem, jo īpaši: Ilūkstes novada pašvaldībai, „Latvijas Sarkanā Krusta” Daugavpils un Ilūkstes novadu komitejai, Ilūkstes pirmsskolas izglītības iestādei „Zvaniņš”, fotogrāfam P. Formanickim un bērnu vecākiem!


Написать комментарий