ART Estate: Ārzemnieki joprojām vēlas iegādāties īpašumu Jūrmalā

foto: apollo.lv
foto: apollo.lv

Iespēja dzīvot Latvijā daudziem ārzemniekiem joprojām liekas pievilcīga un tas ir viens no galvenajiem faktoriem, kāpēc Krievijas iedzīvotāji interesējas par nekustamo īpašumu Jūrmalā.

Šobrīd pilsētā parādījušies daudz jaunu objektu, starp kuriem ir gan privātmājas, gan dzīvokļi.

Lielākoties daudzdzīvokļu mājās ir dārgi apartamenti, viens kvadrātmetrs maksā no pieciem līdz sešiem tūkstošiem eiro. Tieši tādi dzīvokļi patīk Maskavas iedzīvotājiem, kuri tos labprāt iegādājas. Par to programmā radio Baltkom pastāstīja "ART Estate" pārstāvji Amirans Kavtaradze un Malhazi Manija.

"Šajā gadījumā uzturēšanas atļauju var saņemt vairāki cilvēki – ģimenes locekļi vai draugi. Šobrīd vēl ir spēkā likuma norma, saskaņā ar kuru vienu īpašumu var iegādāties vairāki cilvēki un saņemt uzturēšanas atļauju, ja daļas atbilst nepieciešamajam minimumam. Tādās mājās dzīvokļi maksā aptuveni pusmiljonu eiro. Attiecīgi, dzīvojamā platība šādos dzīvokļos ir vairāk nekā 100 kvadrātmetri. Tieši šādi dzīvokļi patīk ārzemniekiem, kuri vēlas iegūt uzturēšanās atļaujas," pastāstīja Amirans Kavtaradze.

Pēc viņu teiktā, pēdējā laikā Krievijas pilsoņi sākuši aktīvi interesēties par nekustamā īpašuma iegādi Jūrmalas klusajos rajonos.

"Viņi ir noguruši no Maskavas trokšņa, viņi vēlas klusumu. Runājot par privātmājām, populāra ir Kāpu iela sākot no Mellužiem, jo tā atrodas tuvu pie jūras. Ir arī tādi, kam patīk Bulduri, jo šeit ir dažādas izklaides un vienlaicīgi nav skaļi," skaidroja "ART Estate" pārdošanas nodaļas vadītājs Malhazi Manija.

Pēc nekustamā īpašuma pārdevēju stāstītā, pircēji no Krievijas ir labi informēti par nekustamā īpašuma tirgu un cenām Jūrmalā.

"Šie cilvēki uz Jūrmalu nebrauc pirmo reizi, daudziem šeit ir draugi, tuvinieki, kuri jau ir nopirkuši īpašumu. Dažiem te ir pašiem savs īpašums, viņi pērk citu, maina vai pārdod," skaidro uzņēmēji.

"ART Estate" pārstāvji skaidro, ka rezervēt nekustamo īpašumu pirkšanai var arī celšanas laikā, savukārt nopirkt to var pēc celtniecības darbu pabeigšanas. Daudzi klienti izvēlas slēgt līgumu ar kompāniju par apsaimniekošanu jau pēc īpašuma iegādes. Daudzi darījumi Jūrmalā notiek "Jaunā viļņa" un "Comedy Club" un KVN laikā.


Написать комментарий