Jūrmalā Jomas ielas svētku laikā būs ierobežojumi

foto: jurmala.lv
foto: jurmala.lv

Brīvdienās, 5.un 6.jūlijā Jūrmalā norisināsies ikgadējie Jomas ielas svētki, pulcējot vairākus tūkstošus jūrmalnieku un pilsētas viesu.

Lai svētku laikā nodrošinātu sabiedrisko kārtību un satiksmes drošību, Jūrmalas pilsētā noteikti atsevišķi satiksmes ierobežojumi, kā arī nodrošināts papildus sabiedriskā transporta atbalsts svētku dalībnieku ērtībām.

Satiksmes ierobežojumi

Centrālie Jomas ielas svētku pasākumi notiks uz Lielās skatuves Majoru stāvlaukumā, tāpat dienas koncerti un modes skates paredzētas uz skatuves pie "Hotel Jurmala SPA" un Bērnu skatuves Horna dārzā.

Līdz ar to no 3.jūlija pl. 23:00 līdz 6.jūlija pl. 7:00 būs aizliegts iebraukt Majoru stāvlaukumā. No 5.jūlija pl. 8:00 līdz 6.jūlija pl. 3:00 transportlīdzekļiem būs aizliegts veikt kreiso pagriezienu Jomas un Lienes ielas krustojumā (virzienā uz Rīgu), kā arī būs slēgta transportlīdzekļu satiksme Omnibusa ielā, posmā no Jūras ielas līdz Jomas ielai.

Pašvaldības policija vajadzības gadījumā nodrošinās satiksmes regulēšanu Tirgoņu, Konkordijas un J.Pliekšāna ielā. Aicinām transportlīdzekļu vadītājus pievērst pastiprinātu uzmanību izvietotajām ceļa zīmēm un būt iecietīgiem pret satiksmes ierobežojumiem.

Iebraukšanas caurlaides Jūrmalas pilsētā

Atgādinām, ka iebraucot Jūrmalā, transportlīdzekļiem jāiegādājas atļauja (caurlaide) vienreizējai iebraukšanai. Nodevu iespējams maksāt skaidrā naudā, ar maksājumu karti (Visa, Euro/Mastercard, American Express vai Maestro), vai mobilo pakalpojumu sniedzēja "Mobilly" starpniecību, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmu.

Transportlīdzekļu vadītāju ērtībām caurlaides iegāžu vietās būs norīkots atbalsta personāls operatīvai norēķinu veikšanai. Jūrmalas pilsētā vietās, kur ir atļauta autotransporta novietošana, automašīnas var novietot bez maksas (izņemot privātās autostāvvietas).

Papildus sabiedriskais transports

Pilsētas viesu ērtībām, kuri uz Jomas ielas svētkiem plāno doties ar vilcienu, pēc Jūrmalas pilsētas domes lūguma akciju sabiedrība „Pasažieru vilciens” Jūrmalas un Rīgas virzienā ir norīkojusi papildu reisus. Sestdienas un svētdienas naktī(no 5.uz 6.jūliju un 6.uz 7.jūliju) no Dubultiem kursēs papildus elektrovilciena reiss uz Rīgu (atiešanas laiks pl. 00:10, Rīgā pienāks plkst. 00:43).

Tāpat papildus elektrovilciens naktī no sestdienas uz svētdienu, 6.jūliju kursēs maršrutā Rīga-Sloka-Rīga ar atiešanas laiku no Rīgas pl. 00:52 (pienāks Slokā pl. 01:40), savukārt no Slokas vilciens aties 01:59 (pienāks Rīgā pl. 02:48).

Savukārt jūrmalnieku ērtībām Jomas ielas svētku laikā 5.jūlijā sabiedriskais transports kursēs biežāk, pēc darba dienas grafika, un būs pieejams bez maksas (izņemot ekspresi līdz pusnaktij).

Naktī no sestdienas uz svētdienu kursēs papildus pilsētas transporta reisi 4.maršrutā līdz pl. 3:00 (divi reisi pl. 1:00 un 2:00 no stacijas "Sloka" atpakaļceļā tiks novirzīti caur Valteriem).

Savukārt 10.maršrutā līdz pl. 3:20 (kursēs pa Vikinga ielu). Plašāka informācija par papildus reisiem pilsētas autobusu maršrutos Jomas svētku laikā pieejam.


Написать комментарий